A védelemre kell figyelni Izland ellen

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 8. 18:17
A Telkiben készülődő magyar labdarúgó-válogatott játékosai szerint jó erőfelmérő lehet szerdán az izlandiak elleni barátságos mérkőzés a szeptember 3-án, Svédország csapatával vívandó Európa-bajnoki selejtező előtt.


Dzsudzsák Balázs, az orosz Anzsi középpályása szerint Egervári Sándor legfontosabb feladata az lesz, hogy a védelmet megfelelően összeállítsa, ugyanis a svédek elleni összecsapáson eltiltás miatt nem számíthat két alapemberére, Juhász Rolandra és Vanczák Vilmosra.

A szélső beszámolt első orosz bajnoki mérkőzéséről, amelyet szombaton játszottak hazai környezetben, s nyertek meg a Tom Tomszk együttesével szemben 2-0-ra.

"Nagyon jó csapat benyomását keltettük szombaton, ráadásul Zsirkov megszerzésével tovább erősödött a csapatunk. Ugyanakkor azt mondom, most a legfontosabb az, hogy jól érzem magam, és mindenki segíti a beilleszkedésem."

Hozzátette: természetesen nem örült neki, hogy csak 60 percet töltött a pályán, ugyanakkor megérti edzője döntését. Dzsudzsák a holland PSV Eindhoventől igazolt a dagesztániakhoz, s amint azt elmondta, a legnagyobb különbség a holland és az orosz bajnokság között az, hogy utóbbiban sokkal nagyobb szerepet kapnak a test-test elleni párharcok, illetve a fizikai tényezők.

Juhász Rolandról, az Anderlecht védőjéről folyamatosan érkeznek a hírek, amelyek szerint "órákon belül" aláírhat a skót Glasgow Rangers együtteséhez:

"Ez valóban így van, bár úgy gondolom, ha ma nem jön össze az üzlet, akkor már nem is fog, mivel a skótokat szorítja az idő, ugyanis lejár az Európa Ligára való nevezés határideje."

Hozzátette: szívesen távozna a belga klubtól, ugyanis már több mint hat éve szolgálja az együttest, és úgy érzi, jót tenne pályafutásának, ha kipróbálhatná magát egy másik bajnokságban.

Juhász nem játszhat majd a svédek elleni Eb-selejtezőn, így ő is eljátszott azzal a gondolattal, hogy maga helyett kit tenne be a csapatba:

"Természetesen nem én vagyok az edző, de ha választanom kellene, akkor Pintér Ádámot mondanám."

A védő szerint a svédeknél több futballistára is összpontosítani kell:

"Ibrahimovic a pályafutásom egyik legkellemetlenebb ellenfele, de van, amikor nem is érdekli a meccs. Elmander például már egészen más típus, aki a teljes kilencven perc alatt mozgásban van és presszionál."

Hajnal Tamás, a VfB Stuttgart légiósa a Bundesliga nyitófordulójában remekül játszott, csapata 3-0-ra nyert a vendég Schalke 04 ellen:

"Szerencsére semmilyen sérülés nem akadályozott a felkészülésben, napi három edzésünk volt, nagyon jó erőben érzem magam."

A középpályás elmondta, rendkívül fontos az Izland elleni összecsapás, ugyanis a svédekkel szembeni Eb-selejtező előtt ez az egyetlen lehetősége a csapatnak és a szakmai stábnak, hogy az esetleges hibákat korrigálják.

A magyar válogatott szerdán, 19.45 órától a Puskás Ferenc Stadionban fogadja az izlandi csapatot.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu