A Vecsés elpáholta a hagymavárosiakat

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 27. 18:09
Igazi hárompontos mérkőzésre került sor a magyar labdarúgó NB II 8 fordulójában, ahol a Vecsés hazai pályán fogadta azt a Makót, melyet a forduló előtt csupán jobb gólarányának köszönhetően előzött meg a tabellán. A mérkőzésen Pisont István nem tudott leülni a hazaiak kispadjára, mert beteg édesanyja mellett maradt, így megbízott ezdőként Faragó István irányította a csapatot.


LABDARÚGÓ NB I, 8. FORDULÓ

VECSÉS – MAKÓ 6-2 (3-0)
Vecsés 300 néző, Vezette: Nagy R (Pápai Z.-Márkus T.)


VECSÉS: Kovács B. – Máj, Hungler, Kiskapusi, Csirinyi (Molnár D.)– Folmer (Mészáros), Molnár I, Csillag, Búza (Králik) – Lukács, Hoffmann. Megbízott edző: Faragó István
MAKÓ: Czirbus – Rakonczai, Dálnaki (Varga) Szamosszegi, Gévay – Kulacsik (Schreiber) Magyar, Puskás, Molnár, Bány (Hadár) - Maróti. Vezetőedző: Kolozsvári János

Gólszerző: Hungler (17, 70. ), Folmer (20., 79.), Hoffmann (25.) Lukács (67.) illetve Maróti (62.) Schreiber (87.)
Sárga lap: Molnár I, Forrai, illetve Maróti



A mérkőzés előtt baráti gesztusról tettek tanúságot a játékosok az öltözők előtt, hiszen a vecsésiek szinte egytől-egyig gratuláltak a makói futballistáknak a hétközi kupasikerhez.

 

Mint ismeretes, a most vendégként pályára lépő csapat szerdán 1-0-ra legyőzte a Diósgyőrt. A sikerhez tehát járt a gratuláció, igaz, a hazaiak viccesen azt is hozzátették: remélik, jól el is fáradtak a makóiak a kupameccsen.



A mérkőzés Illovszky Rudolf tiszteletére megtartott egy perces gyászszünettel kezdődött.

Mintha meghallgattatott volna a hazai játékosok kérelme: a makóiak játéka darabosnak, lassúnak, körülményesnek tűnt. A vecsésiek gyorsan átjutottak a középpályán, és számtalanul dolgozták ki a helyzeteket.

 

Főleg Búza Barnabás és Csillag Krisztián volt elemében. Előbbit a középpálya bal szélén egyszer sem tudták szabályosan megállítani a vendégek, utóbbi pedig remekül szervezte a támadásokat. Ennek meg is lett az eredmény: a hazaiak a játékrész közepén nyolc perc alatt eldöntötték a mérkőzést. És bár Hoffmann Richárd a lefújás előtt lesállásról szerzett egy gólját a játékvezető jogosan érvénytelenítette így is három gólnak tapsolhatott a nagyérdemű.


A szünet után a makóiak megpróbálták a lehetetlent: ha nem is szorították kapujuk elé a hazaiakat, de támadtak becsülettel. Maróti szépítő gólja után már felsejlett a váci mérkőzés, ahol 3-0-s félidei vezetés után adta döntetlenre a mérkőzést a Vecsés. Ezen a napon azonban nem ismétlődhetett ez meg.

 

Főleg azért nem, mert Forrai után három, szépségdíjas találatot szereztek a hazaiak. Bizton állíthatjuk, hogy mind Lukács, mind Hungler, mind pedig Folmer gólját bármelyik európai bajnokságban napokig ismételnék a televízióban.


És bár a lefújás előtt a csereként beálló Schreiber kilőtte a felső sarkot, ezzel kozmetikázva az eredményt, a mai mérkőzésen a Vecsés a labdarúgás minden elemében felülmúlta ellenfelét.


EDZŐSZEMMEL:

Pisont István távollétében Faragó István: - Frissek és gyorsan játszottunk, megérdemelten szereztük meg a három pontot. Győzelmünket Pisont Istvánnak és családjának ajáljuk

Kolozsvári János: - Nagy árat fizettünk a szerdai kupasikerét, hiszen játékosaim ezen a mérkőzésen fáradt öszi legyk benyomását keltették. Sok nekünk ez a szerda-szombat ritmus, így azt mondom: inkább szerdán a Diósgyőrtől kaptunk volna hatott, és itt nyertünk volna 1-0-ra.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu