A spanyolok jobbak, mint az Aranycsapat

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 9. 19:55
A spanyol labdarúgó-válogatott átadta a múltnak az Aranycsapat legendás, ötvenes években felállított győzelmi rekordját. A pirosmezesek kiütéses győzelemmel iratkoztak fel a futball történelemkönyvének aranybetűs lapjaira, hat-nullával semmisítették meg Azerbajdzsánt idegenben. Ezzel egymás után 32-edszer nyertek, ami még soha, egyetlen válogatottnak sem sikerült Európában. Az Aranycsapathoz hasonló teljesítményre korábban a kilencvenes évek elején az argentinok is képesek voltak, de ők csak beállítani tudták a csúcsot.


Villára szúrták az azerbajdzsáni együttest, a spanyol sajtó szerint már Real Madrid-játékosnak tekinthető David Villa mesterhármasával tíz perc alatt eldöntötte a mérkőzést az első félidő végén.

A robbanékony támadó két bombagóllal, majd egy tizenegyesből szerzett találattal vétette észre magát, hogy aztán a szünet utánra átadja a stafétát a társaknak. Albert Riera mesteri, Daniel Güiza szerencsés és Fernando Torres hanyag eleganciával szerzett gólja tette teljessé a történelmi vendégsikert.

Az Eb-címvédő spanyolok ugyanis új Európa-rekorddal büszkélkedhetnek, 2006. november 17-e óta nem szenvedetek vereséget, így 32 meccsesre duzzadt győzelmi szériájuk. Ez pedig példátlan a modern futball történetében egy európai válogatottól. A Puskás Ferenc nevével fémjelzett Aranycsapat és a kilencvenes évek elején menetelő Argentína 31 diadal után hajtott fejet soros ellenfele előtt.


BARÁTSÁGOS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Azerbajdzsán–Spanyolrszág 0-6 (0-3)

G.: Villa (34., 38., 44. - 11-esből), Riera (68.), Güiza (71.), Torres (88.)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu