A Schalke nem bízott kecskére káposztát

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 6. 22:27
A Schalke küzdelmes mérkőzésen, egyetlen góllal verte a Kölnt a Bundesliga 23. fordulójában. A gyenge iramú mérkőzésen a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de Manuel Neuer védései végül győzelemhez segítették a gelsenkirchenieket. A három pont sorsát Jermaine Jones már az első félidőben eldöntötte, így a Köln elvesztette veretlenségét a 2009-es esztendőben.


 

BUNDESLIGA, 23. FORDULÓ:
SCHALKE 04-KÖLN 1-0 (1-0)
Gelsenkirchen, Veltins Arena, 61 673 néző, vezette: G. Perl.
SCHALKE 04: Neuer - Rafinha, Höwedes, Krsztajics, Kobiasvili - Westermann, Jones, Rakitic (Bordon, 73.) - Farfán, Kuranyi, V. Sánchez (Asamoah, 82.). Vezetőedző: Fred Rutten.
KÖLN:
Mondragón - Brecko, Geromel, Mohamad, Matip - Brosinski (Yalcin, 64.), Petit, Pezzoni (Ishiaku, 83.), Ehret - Vucsicsevics (McKenna, 87.) - Novakovic. Vezetőedző: Christoph Daum.
Gólszerző: Jones (28.)
Sárga lap: Rafinha, Jones, Farfán, ill., Petit, Ehret.

 

A Schalke szeme előtt egy cél, az élmezőnyhöz való felzárkózás lebegett a mérkőzés előtt, ennek pedig elengedhetetlen feltétele volt, hogy mind a három pontot begyűjtse a vendég Köln ellen.

A gelsenkircheniek az első félidőben nem is okoztak csalódást ebből a szempontból, és attakjai közül az egyiket góllal tudta befejezni. Ivan Rakitic készítette le a labdát Jermaine Jonesnak, aki kegyetlenül a léc mellé tüzelt mintegy 15 méterről.

A találat után visszavett az addig sem gatyaszaggató iramból a kék-fehér alakulat, és átadta a terepet ellenfelének. A félidőben Christoph Daumnak lehetett egy-két hangos szava fiaihoz, hiszen fordulás után több helyzetet alakítottak ki a Kecskések.

A hazaiak kapujában azonban Manuel Neuer jól állta a kiképzést, Nebojska Novakovic, Youssef Mohamad és Petit sem tudott túljárni az eszén, így az eredmény a lefújásig már nem változott.

A Schalke diadalával négy pontra megközelítette a már Bajnokok Ligája-selejtezős helyet érő harmadik pozíciót, amelyen jelenleg a Hoffenheim tanyázik.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu