A Man United felnégyelte a Fulhamet

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 7. 20:15
A friss Ligakupa-győztes, Bajnokok Ligája és Premier League-címvédő Manchester United fölényes, 4-0-s győzelmet aratott a Fulham vendégeként az angol labdarúgó FA Kupa negyeddöntőjében. Carlos Tevez duplázott, majd a második félidőben Wayney Rooney és Pak Dzsi Szung is betalált. Gera Zoltán a 67. perctől szerepelt a hazai együttesben.


FA KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
Fulham-Manchester United 0-4 (0-2)
g.: Tevez (20., 35.), Rooney (50.), Pak (81.)
korábban: Coventry-Chelsea 0-2

A két együttes korábban tízszer találkozott a legrangosabb és legnépszerűbb angliai kupasorozatban: a Fulham egyszer, a Man United hétszer nyert. Legutóbb 2004. március 6-án az Old Traffordon a „vörös ördögök” 2-1-re nyertek, míg a londoniak egyetlen sikerüket 1908. március 7-én (!!!) aratták, szintén 2-1-nek örülhettek.

A mostani találkozó előtt Roy Hodgson, a hazaiak vezetőedzője még abban reménykedett, ezúttal borul a papírforma, Dávid legyőzi Góliátot. Erre húsz percig volt esélye csapatának, amely rendkívül bátran és lelkesen kezdett.

Az elején Johnson majdnem meg is tréfálta Sir Alex Ferguson csapatát, elkotorta a labdát a rosszul és bizonytalanul kifutó Van der Sar mellett, a labda már gólba tartott, de jött a szerb óriás, Vidics pedig nem sokkal a gólvonal előtt eltakarította a labdát.

Az első félidő felénél pedig könyörtelenül beindult a manchesteri henger. A 20. percben egy jobb oldali szögletet középen megcsúsztattak, a hosszú saroknál pedig Tevez szépen bólintott a kapuba. A vezetés megnyugtatta a Cristiano Ronaldót és több más kulcsembert nélkülöző vendégeket.

A Bajnokok Ligája-címvédő jól tartotta kézben a negyeddöntőt, uralta a középpályát, Tevez és Rooney pedig roppant veszélyes volt. Igaz, utóbbi egy parádés Pak passz után 3 méterről a kapufát találta el, de ez csak rövid időre nyugtathatta meg a Fulhamet. A 35. percben ugyanis ismét Tevez villant, a félpályától megindult, majd két csel után 21 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba.

A fordulás után már pihengetett a Man United, de így is veszélyesen támadott. A Fulham ugyan próbálkozott, de a hit nagyon hiányzott a játékból. A védelem pedig sokat bizonytalankodott, így nem is volt meglepetés, hogy az 50. percben egy nagy hiba után Rooney 16 méterről a bal alsó sarokba talált.

Et végképp választ adott a továbbjutás kérdésére, de a 81. percben még hátra volt a csattanaó, ezúttal Pak volt eredményes.
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu