A Makó kiütötte a peches Csabát

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 19. 16:18
Megszórta patinás múltú ellenfelét a Makó FC a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 11. fordulójában. A balszerencsés Békéscsaba az első félidőben büntetőt hibázott és csak kapufáig jutott, miközben a hazaiak két gólt is találtak. A második játékrészben bebiztosította győzelmét a Maros-parti csapat, Bernáth becsületgólja túl későn érkezett.


NB II, KELETI CSOPORT, 11. FORDULÓ:
MAKÓ FC-BÉKÉSCSABA 3-1 (2-0)
Makó, Erdei Ferenc téri sporttelep, 400 néző. Vezette: Szőts (Márton, Szalai).

MAKÓ: Czirbus - Rakonczai, Szamosszegi, Magyar, Gévay - Csamangó (Kulacsik 53.), Varga R. (Podonyi 72.), Molnár V., Bány - Schreiber (Hadár 82.), Maróti. Edző: Kolozsvári János.

BÉKÉSCSABA: Schvarcz - Rubus (Nagy R. 64.), Szenti, Brlázs (Tóth-Kovács 79.), Horváth T. - Sajben, Závoda, Borbély, Ursz - Ábel (Bernáth 55.), Pozsár. Edző: Kiss János.

Gólszerző: Magyar (5.), Bány (34.), Maróti (73.), Bernáth (80.)

Sárga lap: Csamangó (5.), Rubus (26.), Gévay (39.), Brlázs (47.), Borbély (59.), Varga R. (61.), Závoda (63.), Pozsár (77.)

Kiállítás: Borbély (79.).



Az újonc, de komoly múlttal bíró Békéscsaba ellen javíthatott hazai mérlegén a Makó FC a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 11. fordulójában. Hamar hátrányba kerülhettek volna a hazaiak, ám az ötödik percben az Ursz buktatásáért megítélt büntetőt Pozsár gyatrán mellé lőtte. A szerencse öt minutummal később is a Maros-partiak mellé szegődött, csak éppen a másik kapu előtt. Bány hatalmas bedobása után Magyar kotorta közelről a hálóba a labdát (1-0).

Ursz és Pozsár révén veszélyesebb volt a Csaba, ám a vendégek a jobbnál jobb helyzeteket is elpuskázták. Ahogy az lenni szokott a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat, és egy tetszetős kontra után a 34. percben Bány megduplázta a Makó előnyét (2-0). A félidő hajrájában is átok ült a vendégeken: Ursz emelése a felső lécről pattant vissza a mezőnybe.

A második játékrészben is aktív maradt a Békécsaba, de erőtlenül játszott, így nem jelentett sok veszélyt a kapura. A játékvezető nehezen tudta kézben tartani az indulatokat a 63. percben már a hetedik sárga lapot osztotta ki. A 73. percben Maróti találatával minden eldőlt. A Békéscsaba becsületére válják, hogy Bernáth révén Borbély kiállítása után is meg tudta szerezni a becsületgólt.

EDZŐSZEMMEL:
Kolozsvári János: - A mai napon csak a győzelem volt a fontos, és ezt a célunkat teljesítettük.
Kiss János: - Az a csapat, amelyik egy mérkőzésen hét százszázalékos ziccert elront, nem érdemel pontot.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu