A hózápor és a Juve is verte a Regginát

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 29. 22:16
Nem hagyott esélyt a Juventus a vendég Regginának, és 4-0-s győzelmet aratott az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 14. fordulójának második szombati mérkőzésén. Claudio Ranieri együttese a rossz időjárási körülmények között is jó játékot mutatott be, és érvényesítette a papírformát a kiesőzóna környékén tanyázó vendégek ellen.


 

14. FORDULÓ:
JUVENTUS – REGGINA 4-0 (2-0)
Torino, vezette: Antonio Damato.
JUVENTUS: Manninger – Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro – Camoranesi (Marchionni, 46.), Marchioso (Giovinco, 70.), Sissoko, Nedved – Amauri (Iaquinta, 76.), Del Piero. Vezetőedző: Claudio Ranieri.
REGGINA: Campagnolo – Cirillo, Valdez, Santos, Costa – Alvarez (Corradi, 51.), Barreto, Carmona (Tognozzi, 57.), Barilla – Brienza – Cozza (Di Gennaro, 82.). Vezetőedző: Nevio Orlandi.
Gólszerző: Camoranesi (28.), Amauri (44.), Chiellini (62.), Del Piero (74.-11-es)
Sárga lap: Camoranesi (24.) ill. (25.), Cozza (45.), Santos (64.)

 

Ha mondhatjuk egy mérkőzésre, hogy papírforma 1-es a totóban, akkor ez a megállapítás a Juventus – Reggina összecsapásra különösen érvényes. A torinóiak a bajnoki elsőségért hajtanak, a vendégcsapat ellenben a kiesőzónában tartózkodik.

Szakadó esőben csaptak össze a csapatok, és ahogy várni lehetett, a Juve játszott fölényben. A 28. percben sikerült is megszereznie a vezetést Claudio Ranieri tanítványainak: Del Piero sarokkal játszott Nedved elé, ő Camoranesit hozta helyzetbe, a középpályás pedig a léc alá lőtt.

A 33. percben Santos közel állt az egyenlítéshez, de a védő labdája a felső lécről jött le. A Juventus azonban még az első negyvenöt perc vége előtt növelte előnyét Amauri révén, és mivel az esőzés időközben havazássá változott, megváltásnak hatott Antonio Damato félidőt jelző hármas sípszava.

Szünet után sem változott a játék képe, Giorgio Chiellini szabadrúgás utáni fejese tovább növelte a Juventus előnyét. A Regginát még az ág is húzta, hiába tekert Brienza szabadrúgásból a kapuba, Damato megismételtette a pontrúgást.

A 74. percben Del Piero is feliratkozott a góllövők közé, a csapatkapitány tizenegyesből mattolta Campagnolót, ezzel beállította a végeredményt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu