A Honvéd pontokért megy Debrecenbe

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 24. 12:51
Az elmúlt fordulóban az élre lépett a DVSC-TEVA labdarúgócsapata az élvonalbeli bajnokságban, és ahhoz, hogy megőrizze előkelő pozícióját „csak” le kell győznie a tizenkettedik helyen szerénykedő Bp. Honvédot az Oláh Gábor utcai stadionban péntek este hét órakor kezdődő összecsapáson. Herczeg András, a hazaiak klubmenedzsere szerint csak látszólag lesz könnyű dolguk.


Jó passzban van a Loki, hiszen miután kikapott Kecskeméten, hamarosan visszaszerezte a renoméját: a REAC (6-2) és Kaposvár bánta. Utóbbit idegenben verték 1-0-ra a hajdúságiak, akik a Magyar Kupában is a nyolc közé jutottak a Fehérvár ellenében.

 

Herczeg azt nehezményezi, hogy riválisaikhoz képest – leginkább a tévéközvetítésekhez való alkalmazkodás okán – ők sűrűbben játsszák a tétmeccseiket, ezért egy-egy mérkőzés között nekik kevesebb a pihenőjük, és a kisebb sérüléseket sem tudják kiheverni a játékosai. A legújabb áldozat Kerekes Zsombor, aki a combját fájlalja, de vasárnap esetleg már pályára léphetne. Viszont pénteken kellene…

 

Ennek ellenére csatárgondjai továbbra sincsenek a szakembernek, hiszen Oláh Lóránt, Rudolf Gergely és Dudu jó formában van, vagyis bármilyen összetételben erős lehet a támadósor. A védelemből viszont továbbra hiányzik a hosszabb ideje lázas betegséggel küszködő Szűcs István, valamint a combizom-sérüléssel bajlódó Bíró Péter. A térdműtéten átesett, és féléves kihagyás után legutóbb az NB II-es DVSC-DEAC-ban már csereként szóhoz jutott Máté Péter viszont nem valószínű, hogy ősszel bevethető állapotban lesz az élvonalban.

 

„Tudom, hogy minden mellettünk szól, ezért is lesz nehéz dolgunk. Meg azért is, mert a Honvédnak gyorsak a csatárai, és több magas, jól fejelő labdarúgó van az együttesben. Vagyis a pontrúgásoknál is nagyon kell figyelnünk, hogy meg ne lepjenek bennünket” – mondta a klubmenedzser, aki persze biztos hazai győzelemben reménykedik.

 

Ezt a mérkőzést az általános és középiskolások – a diákigazolványuk felmutatásával – ingyen tekinthetik meg.

 

A Honvéd ugyanakkor kevésbé lehet optimista, mint a házigazda hajdúságiak, legalábbis az eddigi eredményeket és a mutatott formát tekintve. A kispestiek tizenkét ponttal a 12. helyen állnak a bajnokságban, öt idegenbeli mérkőzésükön öt pontot szereztek. Legutóbb Siófokon győztek (1-0), de előtte kikaptak Nyíregyházán (3-0) és Győrben (4-1), viszont Pakson és a Hungária körúton is pontot szereztek (mindkétszer 1-1-t játszottak). Az előző, 11. fordulóban a Haladás vendégszerepelt a Bozsik József Stadionban és nyert Sipos Norbert bombagóljával 1-0-ra.

 

Ami a szombathelyieknek összejött, a peches, lényegesen többet támadó, több helyzetet kialakító, kapura veszélyesebb hazaiaknak nem: Hercegfalvi Zoltán hasonló helyről leadott lövése a kapufáról kifelé pattant. A Honvéd holtversenyben a Fehérvárral és a Diósgyőrrel a második helyen áll a legkevesebb gólt szerző csapatok kétes versengésében.

 

Abraham akár egymaga megnyerhette volna a Haladás elleni bajnokit, jól és sokszor került helyzetbe, lendületbe jőve nem igen tudták megállítani, harcosan zavart és szerzett labdát, viszont a legígéretesebb helyzeteket is elpuskázta. Formáján érződött a kihagyás, hogy nemrég tért vissza a csapatba.

 

„Azt az arcunkat kell mutatni, amit az Újpest ellen – nyilatkozta a kispesti klub honlapján a 200. élvonalbeli bajnokijára készülő Hercegfalvi. – Ha azzal az akarattal és küzdeni tudással megyünk ki a pályára, mint tettük azt a lila-fehérek ellen, akkor egy jó eredményt tudunk elérni. Szerintem nincs akkora különbség a két csapat között, mint ami a tabellán látható. Mindenféleképpen győzelemre játszunk, egyik csapat sem feltett kézzel megy ki a pályára, egyértelműen győzni szeretnénk!”

 

„Az egy kicsit elakadt most, de remélem, hogy megtaláljuk a cipőt, és folytatódik a góllövés – mondta a szerény gólterméssel kapcsolatban a támadó. – Én nem érzem, hogy feszültség lenne bennem amiatt, hogy tőlem és Abrahamtól várják elsősorban a gólokat. Mostanában csatártársam mögött játszok, így kevesebbszer érek oda a kapu elé, de azért adtam gólpasszokat mostanában, ami szintén fontos.”

 

A Honvéd számára nyomasztó emlék lehet a Magyar Kupa májusi döntője, különösen annak első felvonása, amikor a debreceniek a Bozsik Stadionban lépték le riválisukat (7-0), hogy aztán júniusban megnyerjék a hazai visszavágót is (2-1).

 


Várható kezdőcsapatok:
DVSC-BP. HONVÉD 19:00
Játékvezető: Iványi Zoltán
DVSC-TEVA: Polekszics – Bernáth, Komlósi, Mészáros N., Takács Z. – Demjén, Kiss Z., Leandro, Szakály P. – Oláh L., Dudu.
BP. HONVÉD: Rabóczki - Abraham, Szmiljanics, Debreceni, Vincze - Sztojakovics, Genito, Maróti, Diego - Hercegfalvi, Abraham.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu