A Fradi hőse tud felhőtlenül örülni

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 26. 00:53
Rósa Dénes öröme maradéktalan a Kecskemét felett aratott győzelem után, és a ferencvárosi klubházat belengő bizonytalanságtól függetleníteni tudja magát. A péntek esti mérkőzés hőse elismeri, a játék messze volt a tökéletestől, és a szív diadalként beszélt a három pontról.


 

A Ferencváros kőkemény csatában, egy 88. percben értékesített tizenegyesgóllal győzte le a Kecskemétet a labdarúgó NB I első „tavaszi” fordulójában.

Az ítélet-végrehajtást a csapatkapitány, Rósa Dénes vállalta magára, aki a végsőkig kivárt, mielőtt a bal alsóba gurított.

„Figyeltem a kapust, és miután elmozdult, már nem volt nehéz dolgom” – szerénykedett a mozdulatsort felidézve a középpályás, akinek az egyenlítő gólban is elévülhetetlen érdemei voltak, Preklet Csaba ugyanis az ő szorításában lőtt saját kapujába.

A talajjal – társaival egyetemben – már alaposabban meggyűlt a baja. Gyakorta csak csodával határos módon tudták megőrizni egyensúlyukat, és a külső szemlélőnek az volt az érzése, ilyen sérülésveszélyes játéktéren aligha vezet jóra, ha Szabó Zsolt játékvezető végigengedi a találkozót. A csapatkapitány belülről nem látta ennyire borzasztónak a helyzetet.

„A két szélen kopogott a pálya, csonttá volt fagyva, de középen jóval inkább érvényesülhetett az, amit előre elterveztünk.”

Noha a hajtásra nem lehetett panasz, a játékban voltak apróbb hiányosságok, amivel a játékos sem szállt vitába.

„Remekül kezdtük a meccset, de aztán érthetetlenül visszavettünk. A második félidőben már jobban hasonlítottunk valódi önmagunkra, de bevallom, némi szerencse is kellett a három ponthoz.”

A Fradi sikerével feljött a második helyre (megelőzve a később pályára lépő Zalaegerszeget és Kaposvárt) – de lehet-e a győzelmet teljes szívből ünnepelni, miközben a klub a létbizonytalanság határán táncol?

„Lehet, és kell is, hiszen nagyon fontos pontokat gyűjtöttünk” – mondta diplomatikusan Rósa a SportHirado.hu kérdésére válaszolva, majd elmondta: sem a klub elnökének pénteken megválasztott Kubatov Gábor, sem a zrt.-hez visszatérő Berki Krisztián nem járt még az öltözőben, vagy egyeztetett vele külön mint csapatkapitánnyal, de szerinte a két sportvezető jobban is teszi, ha most ennél fontosabb dolgokkal foglalkozik. 

„Kínkeserves siker volt”
Prukner László, a Ferencváros szakmai igazgatója nem tagadja, a péntek esti győzelem messze volt a sétagalopp kategóriájától: „Nagyon örülünk a győzelemnek, de nehéz és kínkeserves volt. Az első félidőben nagyon meglátszottak rajtunk az elmúlt napok történései, de az vesse ránk az első követ, aki lelki sérülés nélkül ki tudott volna jönni ebből. Az első játékrésszel szemben a másodikban már fel mertük vállalni az egy az egyeket, ami az eredményességen is meglátszik. Egyik csapat sem játszott jól, de nem kell szégyenkeznünk: nyertünk.”

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Amikor megdobban a Fradi-szív
A Ferencváros hősies küzdelemben 2-1-re legyőzte a Kecskemétet a labdarúgó NB I első tavaszi fordulójában. A vendégek vezettek is, de egy ön- és egy tizenegyesgóllal a jobb csapat nyert. Kubatov Gábor győzelemmel kezdte...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu