A duplázó Aquilanit éltették Leccében

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 15. 22:16
Az olasz labdarúgó-válogatott a várakozásoknak megfelelően folytatta remek rajtját az európai vb-selejtezők 8. számú csoportjában, Alberto Aquilani "duplán" hálálta meg a bizalmat Marcello Lippi szövetségi kapitánynak a Montenegró elleni 2-1-es győzelem során Leccében. A túloldalon Aquilani klubtársa, Mirko Vucsinics egyéni akciója után kapitulált az olasz védelem.


LABDARÚGÓ VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK, EURÓPAI ZÓNA, 8. CSOPORT
OLASZORSZÁG-MONTENEGRÓ 2-1 (2-1)
Lecce, Via del Mare, vezette: Proença (portugál).
OLASZORSZÁG: Amelia - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Dossena (Bonera, 59.) - Gattuso, De Rossi, Aquilani (Perrotta, 65.) - Pepe, Gilardino, Di Natale (Quagliarella, 75.). Szövetségi kapitány: Marcello Lippi.
MONTENEGRÓ: Polekszics - Pavicsevics, Tanaszijevics, Batak, Bozsovics - Drincsics, Zverotics (Novakovics, 89.), Vukcsevics, Jovetics, Boskovics (Bozsovics, 81.) - Vucsinics. Szövetségi kapitány: Sztefan Filipovics.
Gólszerzők: Aquilani (8., 28.), ill. Vucsinics (19.)
Sárga lap: Gattuso (43.), Amelia (84.), ill. Jovanovics (21.), Tanaszijevics (37.)

 

Az olaszok már a középkezdés után magukhoz ragadták a kezdeményezést, Dossena lökete fél perc elteltével a bal kapufa mellett süvített el.

 

A squadra azzurra a következő percekben egykapuzott, és csak nyolc percet kellett várni ahhoz, hogy a montenegróiak összeroppanjanak a nyomás alatt.

 

Ekkor Di Natale futtatta a jobb szélen Pepét, majd az udinei csatár középre adását a Győri ETO-ban pallérozódó Polekszics kapus éppen Aquilani elé ütötte, aki közelről mattolta a hálóőrt.

 

A gól felébresztette a vendégeket, a 16. percben Zambrottának a gólvonalról kellett mentenie. Két perc múlva aztán már a hálóba kellett nyúlnia Ameliának: Vucsinics remek kontra során került lövőhelyzetbe, s labdája a késve becsúszó Chiellini mellett utat talált a kapuba.

 

Az egyenlítés után teljesen nyílttá vált a meccs, hogy aztán újra az azzurrók vegyék kezükbe a marsallbotot.

 

A 28. percben Dossena baloldali beadása után megint Aquilani elé pattant a labda, a vendégek pedig már sejtették mi következik, Tanaszijevics már csak beleérni tudott a végül a hálóba vágódó kapáslövésbe.

 

A félidő hátralévő részében már csak Vucsinics szabadrúgásai hoztak izgalmakat, 2-1-gyel fordultak a csapatok.

 

A szünet jót tett a délszlávoknak, agresszív játékuk kis híján az egyenlítést eredményezte. De Rossi labdavesztése után Amelia bravúrja kellett Vucsinics tekerésénél, majd Jovetics kísérleténél is résen kellett lennie a Palermo kapusának.

 

Az AS Roma két sztárja, Aquilani és De Rossi összehozhatta volna a győzelmet bebiztosító harmadik itáliai gólt is, de utóbbit a kapufa megfosztotta a góltól. Így sem volt veszélyben a világbajnok győzelme, amely a továbbiakban már csak azzal foglalkozott, hogy megőrizze előnyét, s ez gond nélkül sikerült is neki.

A CSOPORT TOVÁBI MÉRKŐZÉSEIN:
GRÚZIA-BULGÁRIA 0-0
ÍRORSZÁG-CIPRUS 1-0
Gólszerző: Keane (5.)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu