A brazilok nehezen verték meg Kanadát

Szerző: shLétrehozva: 2008. június 1. 08:03
A brazil labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3-2-re győzte le Kanada együttesét Seattle-ben. A mérkőzés hőse Robinho volt, aki győztes gólt szerzett, és emellett két gólpasszt is kiosztott. Az észak-amerikai válogatott kétszer is egyenlített, mégis vesztesen hagyta el a pályát.


 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Brazília - Kanada 3-2 (2-1)
Seattle, 47 052 néző, vezette: Kevin Stott (Egyesült Államok)
BRAZÍLIA: Júlio César - Maicon (Daniel Alves, 74.), Lúcio (Luisao, 63.), Juan, Gilberto - Josué, Mineiro, Julio Baptista (Elano, 63.), Diego (Alexandre Pato, 69.); Robinho (Rafael Sóbis, 86.), Luis Fabiano (Adriano, 63.). Szövetségi kapitány: Dunga.
KANADA: Onstad - Klukowski, Stalteri, Hastings, Serioux - Nakajima, Hutchinson (Bernier, 81.), De Rosario (Peters, 80.), De Guzmán (Nsaliwa, 77.) - Fried, Radzinski (De Jong, 74.). Szövetségi kapitány: Dale Mitchell.
Gólszerző: Diego (4.), Luis Fabiano (44.), Robinho (63.) ill. Friend (10.), De Guzman (56.)

 

Két mérkőzést vív az Egyesült Államokban a brazil labdarúgó-válogatott, és Dunga együttesének első ellenfele Kanada válogatottja volt Seattle-ben.

 

Jól kezdtek a dél-amerikaiak, már a negyedik percben Pat Onstad hálójába került a labda: Robinho adott remek labdát Diegónak, és a középpályás közelről a hálóba lőtt.

 

Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a brazilok, hiszen hat perccel később Tomasz Radzinski adott be balról, magas ívben, középen Rob Friend túlugrotta Julio Cesar kapust, és a hálóba fejelt. Felbátorodtak a kanadaiak, Issey Nakajima-Farran előtt lehetőség nyílt, hogy gólt szerezzen, ám hiába állt szemben egyedül Julio Cesarral, nem találta el a kaput.

 

Bár a félidő második részében az északiaknak voltak nagyobb lehetőségeik, a vezetést újra a brazilok szerezték meg: Robinho beadása után Luis Fabiano fejelt, és bár Onstad belenyúlt a labdába, az végül mégis a gólvonal mögé került.

 

Az 56. percben másodszor is sikerült egyenlítenie Kanadának, brazil labdavesztés után Julian de Guzman lőtt a hálóba 23 méterről.

 

A 47052 néző végül mégis dél-amerikai győzelmet láthatott, hiszen az addig a gólpasszokban jeleskedő Robinho a 63. percben eldöntötte a meccset: jól vette át a labdát, majd Onstad hálójába küldte azt. A juharleveleseknek erre már nem volt válaszuk.

 

A brazil válogatott következő ellenfele Venezuela lesz, a mérkőzést Bostonban rendezik.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu