A Barca kiszakadhat a La Ligából, ha...

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 4. 17:43
Mivel Joan Laporta, a Barcelona elnöke nagyon szeretne Katalónia első embere lenni, szinte biztosan jelölteti magát. A köztudottan politikailag is aktív 43 éves ügyvéd egy teljesen új párt színeiben pályázna, s ha nyerne, akkor akár meg is valósíthatná régen dédelgetett álmát: független Katalóniát a katalánoknak! Persze csak elméleti szinten, de az ember ilyenkor hajlamos elgondolkodni, akkor mi lesz a Barcával a spanyol bajnokságban?


Laporta úr az El Mundo hasábajain nyilatkozott tervéről, s ha hinni lehet a helyi médiának, a presidente a politikai palettán is egyre komolyabban fontolgatja szerepvállalását. Az ötlet nem új keletű, de ennyire talán még nem volt elszánt a mindig jólfésült (a klubvébé megszerzése után kissé elmosódott tekintetű) vezető.

Ne feledjük, közeleg az elnökválasztás.

„Tudom, hogy jó vezér lennék és az, hogy Katalónia függetlenségéért küzdhetnék, rettentően motivál – mondta interjújában többek között Laporta. – Azt szeretném, ha szülőföldem végre szabad lenne!”

Szép és nemes szavak, de akkor mi lesz a Barcelonával? Merthogy a labdarúgásban csak a legeslegritkább esetben fordul elő, hogy idegen országból érkezik egy nemzeti bajnokságba valaki.

Montenegróban nem nagyon van szerb vagy horvát, és a spanyol pontvadászatban sem lesz katalán, netán baszk – már persze ha függetlenedne valamelyikük. Már csak azért se.

Amennyien szeretik Laportát, annyian utálják is, az elnök sok-sok spanyolajkú Barca-hívőt sértett meg azzal, hogy elhatárolódott tőlük. Mert a valenciai, a galíciai, a baszk az nem katalán…

Punktum.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu