A Barca focizott, a Real szenvedett

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 7. 21:57
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 26. fordulójában a Barcelona három ponttal gyarapodott, a Real Madrid viszont csak eggyel, így a listavezető és az elsőszámú üldöző kölönmeccsén négyről hat pontra nőtt a katalánok előnye. Josep Guardiola flottáját ezúttal Sergi Busquets és Lionel Messi vezette sikerre, a királyi gárdának Klaas-Jan Huntelaar mentett pontot a városi rivális Atlético ellen. Juande Ramos nem véletlenül csóválta a fejét, Diego Forlán és Sergio Agüero őrületbe kergette a Real védőit.


 

Szombat este két hatalmas rangadót is rendeztek az Ibériai-félszigeten, méghozzá a két legnagyobb futballfellegvárban, a Camp Nouban és a Santiago Bernabéuban. Katalónia kedvencei Baszkföld bikáival ütköztek Barcelonában, a spanyol fővárosban pedig egy hamisítatlan derbit láthatott a nagyérdemű a Real és az Atlético főszereplésével.

A forduló előtt mindössze négy pont választotta el a királyi gárdát a gránátvörös-kékektől, így az izgalmas versenyfutás végkimenetele szempontjából is roppant fontos volt ez a játéknap. Josep Guardiola a Victor Valdes - Puyol, Pique, Marquez, Sylvinho - Xavi, Sergi Busquets, Iniesta - Messi, Eto'o, Henry összeállításban küldte pályára a Barcát az Athletic Bilbao ellen, s a tanítványok meg is hálálták a mester bizalmát.

Játszották a focit ezen az estén a katalánok, a látványelemekkel átszőtt akciók sora nem ment a hatékonyság rovására. A vendégeknél egyetlen előretolt ékként Fernando Llorente vergődött, mint a partra vetett hal, a hazaiaknál Lionel Messi pedig kedvére fickándozott.

A vezetést azonban nem az argentin zseni szerezte meg a Barcának, Sergi Busquets törte meg a gólcsendet: a 17. percben egy csúsztatott fejessel. Félóra múltán aztán már 2-0 állt az eredményjelzőn, Messi a 31. percben vágott be egy büntetőt. A folytatásban újabb gólt már nem láthatott a közönség, helyzetet viszont rengeteget, csodával határos módon azonban nem változott az eredmény a lefújásig.

A Real a tervezett három pont helyett csak egyet gyűjtött be az Atlético ellen, tegyük hozzá, könnyedén ki is kaphatott volna. Juande Ramos fiai a Casillas - L. Diarra, Sergio Ramos, Cannavaro, Heinze - Robben, Gago, Guti, Raúl, Marcelo - Huntelaar tizeneggyel mentek ki a csatamezőre, de elképzeléseikből vajmi kevés valósult meg.

A városi riválist a Diego Forlán, Sergio Agüero támadótandem repítette, kettejük közül előbbi a 38. percben a kapuba vezető útra is rátalált. Ötlettelenül gyömöszölte a Real az Atléticót, az elszánt ellenlábas a sündisznóállásból pedig szempillantás alatt villámgyors kontrákkal jelentkezett. A szenvedő királyiak az 57. percben aztán csak egyenlítettek, Klaas-Jan Huntelaar góljával ki is alakult a végeredmény.

LA LIGA, 26. FORDULÓ:
Barcelona–Athletic Bilbao 2–0 (Busquets 17., Messi 31. –11-esből)
Real Madrid–Atlético Madrid 1–1 (Huntelaar 57., ill. Forlán 38.)
Villarreal - Espanyol 1-0 (Fuentes 20.) 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu