2010: Tényleg nem felejtem el soha!

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 30. 09:19
A bőség zavarával küszködtem, amikor honlapunk főszerkesztője feltette nekem a kérdést, mire is emlékszem vissza a legjobb szívvel 2010-ből - természetesen sporttémában. Némi tanakodás után egy olyan májusi hétvége mellett tettem le a voksomat, amely egy életre bevéste magát az emlékezetembe. Azt hiszem, minden futballrajongó valami ilyesmiről álmodik.


 

Világbajnoki év volt 2010, számomra azonban mégsem elsősorban arról marad emlékezetes. Ha csak címszavakban, elnagyoltan felsorolom, mi mindent láttam a helyszínen egy esztendő leforgása alatt, talán mindjárt érthetővé válik: a Man. United megsemmisítő erejű győzelme az Emiratesben, Lionel Messi pókere az Arsenal ellen, Dzsudzsák és Koman remeklése a PSV-Sampdorián, a Feyenoord és az Ajax rotterdami háborúja, az Ágyúsok belgrádi örömfocija, Mario Gomez kolozsvári mesterhármasa, az Arsenal manchesteri botlása, Andy Carroll tündöklése a Newcastle-Liverpoolon vagy éppen a lancashire-i derbi Boltonban.

Rangsorolni csak nagyon nehezen tudom ezen csúcseseményeket, ám ha már választanom kell a nyálcsorgató kínálatból, azt az őrült hétvégét ragadom ki, amelyen lényegében egy nap alatt két zseniális találkozót is a lelátón kísértem figyelemmel – ráadásul két különböző ország két szédületes futballszentélyében.

A menü első fogása a Hertha-Bayern összecsapás volt. A berliniek már kiestek, ennek ellenére 75 ezres telt ház zsúfolódott össze az Olimpiai Stadionban. A tömeget persze a vendégek is vonzották, akik azon a sörben úszó és kolbásztól illatozó délutánon lettek bajnokok. Sajtósként egészen közel férkőzhettem a bajnoki ünnepléshez, még Mark van Bommel sokliteres söröskorsójából is jutott nekem – igaz, csak azon az áron, hogy a mellettem álló újságírót nyakon öntötte vele, és a mennyei nedűből kevéske az én képemre is fröccsent.

Néhány szót a két hőssel, Franck Ribéryvel és Arjen Robbennel is tudtam váltani: végtelenül profin órákon keresztül válaszolgattak a sajtó kérdéseire, egyikük sem húzott el azzal a címszóval, hogy most a csapattal szeretnének ünnepelni. Csalódást csak Dárdai Pál okozott, de még egyszer nem sírom el a bánatom. Aki elolvassa a kapcsolódó anyagot, visszaemlékezhet rá, illetve megtudhatja, mire is gondolok.

De már mindegy is, inkább röviden visszaidézem a második fogást, a vasárnapi Arsenal-Fulhamet. Már ahogy kiverekedtem magam Londonba, az is kalandos volt, a hamufelhő miatt ugyanis röviddel felszállásom után lezárták a berlini repteret. Áldhattam a jószerencsém, főleg annak ismeretében: az Arsenal örömjátékot mutatott be, és emlékezetes meccsel búcsúztatta az idényt.

Tiszta szívből azonban csak a Chelsea örülhetett, amely az én meccsemmel egyidőben 8-0-ra lealázta a Wigant, és emelhette magasba John Terry a Premier League-trófeát. Láttam is ünneplő kékmezes drukkereket szép számmal, csak úgy elárasztották a Stamford Bridge környékét.

Lényegében tehát két bajnokavatásnak voltam tanúja bő egy nap alatt – hát el lehet ezt felejteni?

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sör Berlinben, fish&chips Londonban
Mozgalmasra sikeredett a hétvégém, hiszen egy nap leforgása alatt a Bayern bajnokavatását és az Arsenal idénybúcsúztatóját is a helyszínen néztem meg. Berlinben a Hertha és Dárdai Pál okozott csalódást, az Arsenaltól (és a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
2010: Amikor földre szálltak a legendák
Kis túlzással azt is írhatnám, millió dolog jut eszembe a néhány óra múlva záródó esztendőről. Honlapunk profilja okán természetesen „csak” sportemlékekről eshet szó a következő néhány sorban, de még így is borzasztóan nehéz...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nálam Dzsudzsák volt a nyerő 2010-ben
Téli olimpiával kezdődött, tarkította futballvébé, izgalmas Formula-1-es szezon, régi és új teniszsztárok ragyogtak az égen, úszóink Budapesten örvendeztettek meg bennünket, s a végére még a magyar labdarúgó-válogatott is...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu