Tízpontos Tau-sikerrel indult a szezon

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 21. 07:20
A spanyol Tau Ceramica hazai pályán 80-70-re verte a török Fenerbahce együttesét a férfi kosárlabda Euroliga C csoportjának első fordulójában. A találkozóval vette kezdetét a 2008-2009-es szezon, az első forduló további mérkőzéseit szerdán, illetve csütörtökön rendezik majd meg.


Amilyen jól kezdődött, olyan rosszul folytatódott a Fenerbahce számára a vitoriai kirándulás, hiszen az első negyed utáni kétpontos előnyből a félidőre nyolcpontos hátrány lett. Köszönhetően a hazaiak kicsit későn ébredő, ám aztán igencsak összeálló védekezésének, valamint annak, hogy mezőnyből akkor sokszor céltalanul lőttek a vendégek.

 

A folytatás kiegyenlített játékot hozott, de a spanyolok már biztosan tartották előnyüket, így az Euroliga egyik meghatározó alakulata a hazai nyitányon a papírformát igazolva simán hozta a kötelezőt.

 

A győztes csapat és a mezőny legjobbja Igor Rakovics volt, aki 24 pontot szerzett, de nem sokkal maradt el tőle a 18 pontos Will McDonald, utóbbi nyolc lepattanót is elkönyvelhetett.

 

Döntő volt, hogy amíg a házigazdák mezőnyből 75.8 százalékos pontossággal lőttek, a vendégeknek ez csak 52.6 százalékban sikerült.

 

„Győzelemmel kezdtünk az Euroligában, ami jó jel, mert a rajt mindig fontos – mondta Dusko Ivanovics, a Tau vezetőedződje –, de túl statikusak voltunk, így át kellett lőnünk ellenfelünk zónáját, ám a célzással is akadtak gondjaink, Márpedig ez egy idő után elbizonytalaníthat. Erre jó lesz figyelnünk a folytatásban. De végülis győztünk, méghozzá egy kiváló csapat ellen.”

 

„Úgy gondolom, hogy a vereség ellenére jól startoltunk az Euroligában – nyilatkozta a Fenerbahce vezetőedzője, Bogdan Tanjevics. – A mérkőzés abszolút esélyese a házigazda Tau volt, mi mégis meg tudtuk nehezíteni a győzelmüket és nyílt csatára késztettük őket. Erre lehet alapoznunk a folytatásban.”

EUROLIGA, FÉRFIAK:
C CSOPORT, 1. FORDULÓ:
  • Tau Ceramica - Fenerbahce 80-70 (19-21, 23-13, 20-18, 18-18)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu