Sikert ért a lehetetlen félpályás kosár

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 24. 21:03
VIDEÓVAL. Devin Harris hihetetlen, az ellenfél fogásában félpályáról eleresztett, a „dudaszót legyőző" dobásával aratott győzelmet a New Jersey Nets a Philadelphia 76ers ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) hétfőn. A vendégeken igazi átok ül, hiszen ebben az idényben már hatodszor szenvedtek vereséget úgy, hogy néhány másodperccel a vége előtt még a vezetést birtokolták.


Sok sportoló szerint, egy kiadós vereséget könnyebb elviselni, mint szoros csatában az utolsó másodpercekben kapitulálni. Képzeljük el azt a csapatot, amellyel ez utóbbi kellemetlenség néhány hónap leforgása alatt hatszor is megesik.

 

Márpedig az NBA Keleti Főcsoportjának rájátszásáért küzdő Philadelphia 76ers együttesével éppen ez történt.  Először még november végén az Orlando babrált ki velük, amikor Rashard Lewis négy másodperccel a vége előtt egy triplával fordította csapat kétpontos hátrányát győzelemmé.

 

Nem sokkal karácsony előtt három másodperccel a végső dudaszó előtt 94-93-ra vezetett a peches gárda, ám az Indiana egy kétpontost elsüllyesztve győzött. Ha mindez nem lett volna elég, január 19-én a Dallas sztárja, Dirk Nowitzki 93-93-as állásnál a dudaszó pillanatában bedobott kosarával ismét mattolta a Philadelphiát.

 

Egy héttel később a New Jersey szoros meccsen 16 másodperccel a vége előtt fordított ellenük, majd mindjárt a következő találkozón a címvédő Boston mért óriási csapást rájuk, pedig hat szekundum volt hátra, mikor a 76ers játékosa, Andre Igoudala dobásával még ők vezettek 99-97-re.

 

Ám érkezett Ray Allen, aki triplájával a dudaszót legyőzve újra kivégezte a Philadelphiát. A pechsorozat ezzel nem ért véget. Hétfőn ismét a New Jersey nézett farkasszemet az „átokcsapattal" és a történelem sokadszor ismételte magát.

 

A legelképesztőbb az egészben az, hogy Igoudala ezúttal egy másodperccel a vége előtt értékesítette a sikerhez elégnek tűnő büntetőt, 96-95-re módosítva az állást, mikor érkezett Devin Harris.

 

A Nets irányítójának idő hiányában csak félpályáig jutott el, ahol csaknem blokkolták, ám a levegőben valahogy mégis eldobta a labdát, amely egyenesen a gyűrűbe hullott. A játékvezetők még tanakodtak, megszólalt-e a dudaszó a dobás pillanatában, de végül megadták a győzelmet jelentő három pontot.

 

A Philadelphia játékosai pedig nem hittek a szemüknek, rövid idő alatt hatodszor buktak el megnyertnek tűnő meccset.

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu