Shock-kolt a Detroit a kosárdöntőben

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 7. 20:04
Vasárnap véget ért a WNBA idei szezonja, miután a Shock sorozatban három meccsen is felülmúlta a San Antonio Silver Stars-t a döntőben. Az első két találkozó még szoros volt, a harmadik mérkőzésen azonban nagy arányú Detroit győzelem született. A bajnok csapat így hat éven belül már a harmadik győzelmét szerezte meg, annak ellenére, hogy idén erre nem sok esélyük volt.


Kevesen voksoltak volna a Detroit Shock győzelmére az amerikai női kosárlabdaliga idei szezonjában. Eligazolt Swin Cash, a csapat egyik legfontosabb játékosa, miután összetűzésbe került Bill Laimbeer edzővel. Hét játékosukat, többek közt a kulcsember Cheryl Fordot is eltiltották egy verekedés után, valamint a döntő egyik meccsét sem játszhatták saját stadionukban.

Ilyen előjelek mellett bizakodva várhatta a finálét a San Antonio, de már az első meccsen csalódniuk kellett. A találkozó első negyedében még vezettek, de a második játékrészben hamar elhúzott a Shock. Braxton, és a döntő mindhárom meccsén remeklő Katie Smith sorozatban szerezték a pontokat, amit a Silver Stars Johnson révén próbált ellensúlyozni, sikertelenül. Félidőben már tíz ponttal vezetett a Detroit.

Ezt az előnyt majdnem végig megőrizte a Shock, egészen a záró játékrész végéig. Sőt, két perccel a vége előtt kiegyenlített a Stars. A Detroit meg tudta őrizni a nyugalmát, a San Antonio viszont összes dobását elhibázta, így 69-69-ről 77-69-re alakítva az állást megnyerte a mérkőzést a Shock.

A második találkozó úgy indult, mintha a Silver Stars még mindig az előző mérkőzés utolsó két percének sokkja alatt állna. A Detroit 19-2-es villámrajtot vett, és az első negyed végén még mindig 25-12-re vezettek. A második játékrészben aztán Rebecca Hammon visszahozta a San Antonio reményeit, vezetésével csapata egy 12-0-ás sorozatot produkált, mellyel hátrányuk már csak egy pont volt.

Ezek után azonban újra a Detroit percei következtek, természetesen Smith révén húzott el a Shock. A Silver Stars még ekkor is ki tudott egyenlíteni, de ennél tovább most sem jutottak: ellenfelük McWillams-Franklin és Braxton révén újra tíz pontosra növelte a különbésget. Ezt az előnyt a mérkőzés végéig megőrizte az együttes, így alakult ki a 69-61-es végeredmény.

Az utolsó találkozó már inkább egy gálameccs volt a Detroit számára. A sokat kritizált edző, Laimbeer által idén leigazolt játékos, Tay McWilliams ezen a mérkőzésen bizonyította végképp tehetségét: 13 pontot szerzett, és nyolc lepattanót gyűjtött be. Katie Smith az utolsó találkozón 25, a döntőben összesen 65 pontot szerzett csapatának. Nem véletlen tehát, hogy a mérkőzés után őt választották a döntő legjobb játékosának.

A meccsen először mégis a San Antonio szerezte meg a vezetést. Sőt, egészen a záró játékrészig szoros volt az állás. Ekkor azonban Smith és McWilliams-Franklin kézbe vette az irányítást, miközben a Silver Stars minden lehetőségét elhibázta. A végén így az erőviszonyokat nem teljesen tükröző, 76-60 arányú győzelmet aratott a Detroit csapata.

A Shock ezzel megszerezte a bajnoki címet, úgy, hogy jövőre lesz majd igazán erős a csapat: visszatér Ford, és az összes eltiltott. Laimbeer és játékosai azonban már idén (is?) pezsgőzhettek.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu