Iványival is kikapott a MiZo Krakkóban

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 3. 19:47
57-48-as vereséget szenvedett a MiZo Pécs a Wisla Krakkó ellen a női kosárlabda Euroliga csoportkörének A jelű hatosában, így nem tudott lépéselőnybe kerülni lengyel riválisával szemben.A pontszegény összecsapáson pályára lépett Iványi Dalma is, ám ő sem segítethetett a baranyaiakon, akik így maradtak a negyedik helyen tizenegy ponttal.


 

NŐI EUROLIGA, A CSOPORT, 8. CSOPORT:
WISLA KRAKKÓ – MIZO PÉCS 57-48 (14-10, 8-14, 13-21, 14-11)
WISLA: Skerovics 10/3, Dupree 12, Makszimovics 10, Gburczyk, Kobryn 4, Fernandez 8, Canty 13, Kotnis.
MIZO: Iványi, Vajda 21/6, Coelho 10, Mészáros 5/3, Somogyi, Raksányi 3/3, Török, Krnjics 2, Mazzante 7.

 

Két azonos mérleggel álló együttes találkozott egymással az Euroligában, hiszen mind a MiZo, mind a krakkóiak tizenegy ponttal álltak az A csoport 3-4. helyén. Legutóbb, Pécsett 66-65-re a lengyelek győztek, itt volt tehát a lehetőség a javításra Füzy Ákos tanítványainak.

 

A hosszú vonatút úgy tűnik nem csak a pécsieket viselte meg, hanem a hazaiakat is, hiszen nem láthatott sok kosarat a csarnokba kilátogató néhány ezer néző. Azonban az előzetes hírekkel ellentétben Iványi Dalma nemcsak, hogy elutazott a csapattal, de a parketten is ott volt szerda este Krakkóban. A sérüléssel küszködő irányítónak úgy kellett felkönyörögnie magát a Lengyelországba tartó vonatra. A másik oldalon viszont hiányzott az amerikai légiós, Chamique Holdsclaw, ám az új igazolás, Candice Dupree ott volt a parketten.

 

Igaz egyik csapaton sem látszódott a nagy akarás, rengeteget hibázott mindkét fél. Az első percekben a szerb center Szlobodanka Makszimovics négy pontjával elhúzott a hazai együttes, ám Vajda Anna menetrendszerűen érkezett egy triplával. A 14-10-es első részbeli végeredmény csak a sok hibát tükrözte, a nagy akarást kevésbé.

 

A második tíz percben zárkózott a Pécs Vajda vezetésével, mert bár Iványi a pályán volt, annyit, amennyit szokott, nem tudott hozzátenni a csapat játékához. Ám nélküle is sikerült átvenni a vezetést a rutinos Mészáros Kornélia vezetésével. Csak átmenetileg húzott el a magyar együttes, ugyanis Dominique Canty és Jelena Szkerovics pontjaival egalizáltak a lengyelek, de jött Coelho és kosarának köszönhetően 24-22-es pécsi vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

 

A fordulás utáni első pontokat dobó Skerovics úgy örült kosarának, mintha máris a mérkőzést nyerte volna meg csapatával. Az előnyét elvesztő baranyaiakat viszont Vajda ismét visszahozta a „partiba” (26-29). De az irányítás mégis a hazaiak kezébe került: Szkerovics és Fernandez pontjaival ha nem is megnyugtató, de bíztató előnyt tudtak szerezni maguknak a sokat rontó, elsősorban a labdaeladásokban és pontatlanságban jeleskedő pécsiek ellen (37-43).

 

Vajda ugyan tartotta formáját, már 17 pontnál járt az utolsó negyed kezdete előtt, ám ez mit sem ért, hiszen a MiZo nem tudott sokkal közelebb kerülni ellenfeléhez. Füzy Ákos időkéréssel igyekezett operálni, ám nem sikerült felfrissítenie a lányokat. Végül kilenc ponttal, 57-48-ra kaptak ki a pécsiek, amellyel nem tudtak lépéselőnybe kerülni a Wislával szemben.

 

A jövő héten az Orenburg ellen javíthatnak Iványi Dalmáék, ám közben még a Sopron elleni honi rangadón is teljesíteni kell, így folytatódik a MiZo kemény sorozata.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu