Fantasztikus csata Székesfehérváron

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 5. 21:36
Pécsi továbbjutás, székesfehérvári szépítés, zalai és paksi előny. Így foglalható össze röviden a férfi kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének harmadik fordulója. A PVSK harmadszorra is megverte a Sopront, így ő az első - és egyelőre egyetlen - elődöntős a mezőnyben. A már-már temetett Albacomp hazai pályán megverte a címdő Falcót és 2-1-re szépített a párharcban. A Zalakerámia és az Atomerőmű pedig megszerezte a vezetést a Dombóvár, illetve a Szolnok ellen.


FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, RÁJÁTSZÁS:
ALBACOMP – FALCO KC 100-90 (22-25, 31-23, 23-20, 24-22)
Legjobb dobók: Bell 23, Morrison 20, Simon B. 17, Radovics 13, ill. Kálmán 27, Hudson 18, Csirics 15, Horváth Z. 14.


Már-már azt hinné az ember, hogy lefutott volt a címvédő és a bajnoki címre pályázó együttes csatája. Előbbi kétszer is megverte az utóbbit a három győzelemig tartó párharc során.

A Falco – hiszen róla van szó egyrészt – úgy tűnt, a harmadik, mindent eldöntőnek szánt találkozót is behúzza a hullámvölgyben lévő Albacomp ellen. A fehérváriak másképp gondolták…

Velibor Radovics és Jara Doyne mindenképpen. Hiszen kosaraiknak köszönhetően 4-0-val nyitott az Alba. Simon Balázs triplája után pedig már 9-3 állt az eredményjelzőn. Behozta lemaradását a Szombathely és a hetedik percben csapatkapitánya, Kálmán László büntetőjével a vezetést is átvette (13-14). A rutinos játékos később szórt egy triplát is, együttese pedig hárompontos fórral folytathatta. A második negyedben magára talált az elalvó kék-fehér gárda és Scott Morrisonnak hála a vezetést is visszavette ellenfelétől (28-27). A következő percekben egyik fél sem tudott elhúzni a másiktól, a félidő végére azonban Simon büntetőit követően 53-48-al ment az Albacomp.

A mérkőzés második fele is hazai pontokkal indult Rashad Bell közel tíz pontra növelte az előnyt (57-48). Simon kosara után pedig már meg is volt ez a különbség. Sőt! 65-52-re alakult az állás a válogatott klasszis pontjai után. A fehérváriak már nem hagyták, hogy elvesszen ez a létfontosságú mérkőzés. Soós Gábor tizenötre növelte a differenciát a 36. percben (93-78), Kálmán László és Ivan Perincsics pedig próbált kozmetikázni – minimális sikerrel.

A hazaiak sikere azt jelenti, hogy megmaradt az esélye a kék-fehéreknek az egyenlítésre és akár a párharc megnyerésére is. Nem lesz könnyű a Savaria Arénában nyerni, de más választása nincs a Fejér megyeieknek.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, RÁJÁTSZÁS:
ATOMERŐMŰ SE – SZOLNOKI OLAJ 89-70 (28-15, 19-22, 30-18, 12-15)
Legjobb dobók: Gulyás 19 pont, Gosa 18, Williams Nicholas 13, ill. Ken 15, Barro 13.


Kiegyenlített párharcot láthat a közönség a paksiak és az Olaj között. Ennek megfelelően eddig mindkét csapat hozni tudta a hazai meccseit. Fantasztikusan kezdődött a két gárda harmadik találkozója is. Pontosítsunk: fantasztikusan kezdett az Atomerőmű. Hat percet követően, Gulyás Róbert zsákolása után már 19-7-re vezettek a hazaiak. Az első negyedben nem is tudott felállni a vendégcsapat (28-15).

A második negyedben zárkózott egy kicsit a Szolnok. Ken Tutt és Ousmane Barro pontjaival mínusz hétre jöttek fel Pór Péter tanítványai. Valójában azonban nem volt esélyük közelebb férkőzni ellenfelükhöz. A fordulás után triplákkal operált az Atomerőmű. Sorrendben Mészáros Zalán, Charles Gosa és Kiss Zsolt is eredményes volt távolról. Utóbbi kosara után már húsz volt közte (59-39). Néhány perccel később Panta István is két hármassal tette le a névjegyét. Egyre kevesebb sansza volt az Olajnak a tetemessé növő hátrány ledolgozására.  Nem is sikerült. A vége 89-70, sima hazai siker, a paksiak pedig 2-1-re vezetnek a párharcban. 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, RÁJÁTSZÁS:
PVSK-PANNON POWER–SOPRONI SÖRDÖGÖK 67–64 (16–12, 23–19, 11–16, 17–17)
Legjobb dobók: Kelley 16 pont, Wittmann 15, Tóth N. 11, ill. Brooks 21, Dies, Cruz 12-12.

Az előzővel ellentétben a Pécs-Sopron párharc eldőlt. A PVSK ugyanis a harmadik találkozót is megnyerte a sörgyáriak ellen. Igaz, az előző kettőhöz hasonlóan ezt is szűken, ezúttal három pontos különbséggel.

Az első percek kiegyenlített játéka után Wittmann Krisztián és Dragan Alekszics hármasaival már 14-5-re ment el a vendéglátó együttes. A negyed végén Körtélyesi Gergely dupláival zárkózott a Sopron, így 16-12-vel folytathatták a felek. Bár légiósai segítségével igyekezett a sÖrdögök, ám nem tudtak közelebb kerülni a Thomas Kelley vezette hazaiakhoz.

A második félidőt a rendkívül jól játszó Tóth Norbert hármasa nyitotta, Wittmann kosara után pedig már 44-31-re „futott” a Pécs. Vesztergom Zsolt és David Brooks pontjaival még feljött 47-43-ra a Sopron, ám itt még nem volt vége: Emmanuel Dies kettesével 50-47-es hazai vezetéssel mehettek a zárórészre a csapatok.

Olyannyira feljött a kék-fehér csapat, hogy egyenlített! Dies büntetőjével 53-53 állt az eredményjelzőn. A 36 percben pedig, először a mérkőzésen Cruz dobásával vezetett a Sopron (56-57). Wittmann büntetőivel fordítottak azonban a baranyaiak, majd Cruz hármasa és ismét hazai válogatott egyesei következtek. Tóth bevágott egy újabb hármast, amivel 65-62-vel előny volt a PVSK-nál. A végén Kelley büntetői a biztos sikert jelentették a pécsieknek. Ezzel az elődöntőbe jutott Sztojan Ivkovics együttese 3-0-s összesítéssel.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, RÁJÁTSZÁS:
ZALAKERÁMI-ZTE KK – PLANET LEASING DOMBÓVÁR 92-63 (25-17, 24-13, 25-14, 18-19)
Legjobb dobók: Michael 16, Watson 15, Trepák, Kámán, Hinnant 11-11, ill. Clark 16, Legrange 12.

A Zalaegerszeg is 2-1-re alakított a párharc állását a Dombóvárral szemben. Méghozzá meggyőző játékkal. 10-0-s rohammal indítottak a zalaiak. Bódi Ferenc és Ivory Clark vezetésével azonban felállt a padlóról a tolnai együttes, de nyolcpontos előnnyel zárták az első negyedet (25-17). A második rész is hazai fölényt hozott, a végén Calvin Watson két duplája és Kámán Tamás hármasa után már 49-30 volt a differencia.

Szintén a válogatott játékos volt, aki húszra növelte a két csapat közötti különbséget egy kettessel (55-35). Nem találták a ritmust a vendégek, a harmadik negyed utolsó percében Louis Hinnant kosara után 74-44 a ZTE-nek… Nem volt, ki megállítsa Trepák Zoltánékat. A zárórészben Deák Attila pontjaival tartotta a minimális reményt a felzárkózásra a vendéggárda. Nem sok sikerrel… A Zalakerámia így előnybe került, ha pénteken nyer, az elődöntőbe jut


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu