Első helyen zárt Nyugaton a San Antonio

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 12. 07:53
Az amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) alapszakaszában a San Antonio hazai pályán négy ponttal nyerte a Connnecticut elleni rangadót. A Silver Star így a Nyugati főcsoportban a legjobb mutatóval zárja majd az alapszakaszt és várja a folytatást a rájátszásban. Hosszú idő után nyert az Atlanta: a Dream Los Angelesben verte a Sparks csapatát.


 

Először a rangadóról. Hatpontos előnyre tett szert a San Antonio az első negyed végére (21-15), de a vendégek egy pontra megközelítették riválisukat a nagyszünetre (43-42). Sőt, a Sun a záró negyed előtt a vezetést is átvette (57-52), de az akkor csődöt mondott hazai támadójáték (kilenc szerzett pont) az utolsó felvonásban sziporkázott és egy 26-17-es negyeddel megnyerte a találkozót a Silver Stars.

 

A harmadik WNBA-szezonjában pattogtató Sophia Young volt a vendéglátók nyerőembere, aki 24 ponttal vette ki a részét a sikerből, büntetőből képtelen volt hibázni (10/10). De meg kell említeni az Ann Wauters, Becky Hammon duót is, akik 17-17 pontig jutottak. A Nyugati főcsoportban besorolást nyert San Antonio egészen félelmetes, 14/0-ás mutatóval zárt a Keleti főcsoport csapatai ellen. Nyugaton valamivel árnyaltabb a kép, ott jelenleg 9/10-s mutatóval rendelkeznek, bár még hátravan a Sacramento elleni hazai összecsapásuk.

 

A Keleti főcsoportban első Detroit 15 ponttal verte hazai pályán a Washington együttesét, tovább fényesítve ezzel hazai mérlegét (14/3). Döntőnek bizonyult a Shock által 13 ponttal (26-13) megnyert második felvonás.

 

Otthon tudott nyerni az Indiana is, amely már az első negyedben tíz pontot vert a New Yorkra (20-10), ebből az előnyből aztán jól gazdálkodott a végig az eredmény és vendéglátója után futó Libertyvel szemben.

 

A játéknap meglepetése az Atlanta Los Angeles-i győzelme volt, hiszen a Dream legutóbb július 16-án az Indiana ellen nyert (81-77), azóta tízszer kapott ki megszakítás nélkül, míg az alapszakaszban a mostani sikerrel együtt is így csak négy győzelemnél járnak. A Sparks váratlan vereségét tudjuk be annak (11/5 lett így a hazai mérlegük), hogy a rájátszás biztos résztvevőiként már sokkal inkább a folytatásra hangolnak.

 

A szezonban végig pofozógép szerepét betöltő (4/29) Atlanta erőtlen támadójátéka miatt nem tudott méltó partnere lenni riválisainak. Főként az idény elején adódtak ebből gondok és bár a hajrában elkapták a fonalat, még az is csak arra volt elég, hogy partiban legyenek. Ezúttal viszont Iziane Castro Marques és Betty Lennox is alaposan megszórta magát: előbbi 23, utóbbi 21 pontot szerzett. A vesztes oldalon Candace Parker és DeLisha Milton-Jones is hasonló mutatókkal büszkélkedhetett ugyan, de mellettük a társak bizony elmaradtak az átlagtól.

 

Az alapszakaszból még három játéknap és összesen tizenegy találkozó van hátra, majd jön a rájátszás, amelybe Keletről az előző kiírásban döntős, 2006-ban bajnok Detroit, a Connecticut, a New York és az Indiana, míg Nyugatról a San Antonio, a Seattle, a Los Angeles és a Sacramento kvalifikálta magát, a hátralévő eredményektől függetlenül. A címvédő Phoenix azonban nem jutott be a rájátszásba.

AMERIKAI NŐI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (WNBA):
ALAPSZAKASZ:
  • Indiana Fever - New York Liberty 74-59
  • Detroit Shock - Washington Mystics 78-66
  • San Antonio Silver Stars - Connecticut Sun 78-74
  • Los Angeles Sparks - Atlanta Dream 72-83
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu