Csütörtökön indul az Intersport Kupa

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 6. 10:56
Immár hagyományosnak mondható módon, idén is megrendezik a férfi kosárlabda NB I rajtja előtt az Albacomp Kupa néven megismert sorozatot Székesfehérváron, amelyen a házigazdák mellett az Atomerőmű, a Dombóvár és a Zalaegerszeg együttese vesz részt.


"Idén is szerettünk volna egy erős tornát, de a bajnokság késői rajtja miatt nem lehet jelen külföldi együttes" – vágott bele Halm Rolland, az Albacomp szakosztály-igazgatója.


"A tornán pályára lépő magyar csapatok ugyanakkor jelentős játékerőt képviselnek, a kupagyőztes Paks, a tavalyi alapszakasz második Dombóvár, és az átalakuló, izmosodó Zalaegerszeg is remek együttes, így ismét rangos vidalnak adhat otthon a Gáz utcai csarnok. A napijegyek 500 forintba kerülnek, amiért két színvonalas, izgalmas mérkőzést lehet megtekinteni, s úgy gondoljuk, hogy ez az ár igazán méltányos."


Peresztegi Nagy Ákos, az Albacomp vezetőedzője szerint jó úton jár a csapat:

"Talán előrébb is tartunk a felkészülésben, mint a többi ellenfelünk, mondhatom ezt annak ellenére, hogy több játékosunk is sérüléssel bajlódott. A legérzékenyebben Simon Balázs kiesése érintett bennünket, de örömteli, hogy egyes poszton Hanga Ádám nagyszerűen beépült a csapatba, bizonyított, így a szakvezetés dolga is könnyebb Simon pótlásának megtalálására. Úgy érzem, hogy az ellenfeleinknél - bár nem tudom, ők milyen munkát végeztek - gyorsabbak, robbanékonyabbak vagyunk, s bízom benne, hogy ez az egész bajnokságban jellemző lesz a játékunkra."


Simon Balázs ott van ugyan minden tréningen, de egyelőre nem tud bekapcsolódni a gyakorlatokba:

"Egy-két hétnek el kell telnie a bajnokságból ahhoz, hogy én is játszani tudjak, de éppen azért vagyok ott mindig a csapattal, hogy ismerjem a figurákat, megismerjem a társakat, hiszen ha teljes értékű harcos leszek, akkor nekem kell majd őket hajtanom, irányítanom. Úgy érzem, hogy nagyszerű csapat alakul Fehérváron, s bár tavaly sem voltunk gyengék, most erősebbnek érzem a keretünket."


Fehérváron nagy az elvárás a csapattal szemben, hiszen a keretet nagyon jó képességű játékosok alkotják, így egyértelmű cél, hogy a tavalyi bronzéremnél fényesebb érem kerüljön az Albacomp játékosainak a nyakába, amiben benne van természetesen a bajnoki cím is.

Az Intersport Kupa részletes programja:
Október 9., csütörtök
Atomerőmű SE - Dombóvár 16.30
Megnyitó 18.50
Albacomp - ZTE KK 19.00

Október 10. péntek
Dombóvár - ZTE KK 17.00
Albacomp - Atomerőmű SE 19.00

Október 11. szombat
ZTE KK - Atomerőmű SE 15.00
Albacomp - Dombóvár 17.00
Eredményhirdetés 19.00





 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu