Arenas csak decemberben térhet vissza

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 18. 16:29
Szerdán újabb térdműtéten esett át Gilbert Arenas, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Washington Wizards irányítója, így tovább folytatódik 17 hónapos kényszerpihenője. A 26 éves játékos júliusban kötött új, 111 millió dollárt érő szerződést a klubbal, ám biztosan kihagyja a szezon első szakaszát és december elején térhet vissza a pályára.


Rájár a rúd a Washington Wizards együttesére az elmúlt két szezon során. A keret alapján kitűnő játékerőt képviselő fővárosi alakulatot az elmúlt időszakban állandó sérüléshullám sújtja, amely úgy tűnik az október végén kezdődő idényben sem akar enyhülni.

 

Legnagyobb sztárjuk, Gilbert Arenas még 2007 áprilisában szenvedett térdsérülést a Charlotte Bobcats csapata ellen. Azóta két műtéten esett át és amikor tavasszal pályára lépett a szurkolók ismét dörzsölhették tenyerüket, a régi Washingtont láthatják kosárlabdázni.

 

A rájátszásban Arenas a harmadik mérkőzés után nem vállalta a játékot, a csapat pedig búcsúzott. Szomorkodtak is a nézők, ám majd ősszel minden jóra fordul, gondolták. Eljött szeptember és ismét robbant a bomba, csütörtökön látott napvilágot hír a klub Internetes oldalán, újabb operáció és kényszerpihenő vár Arenasra.

 

Szerdán harmadszor is megműtötték problémás térdét, az elmúlt hónapokban felhalmozódott váladékot távolítottak el, mivel a legutóbbi műtétjét követő rehabilitáció során fájdalmakkal küzdött és többször feldagadt térdkalácsa.

 

„Úgy döntöttünk, a legjobb, ha most azonnal túlesünk az operáción, így a legjobb a csapatnak és Gilbertnek is” – mondta keserűen a klub elnöke, Ernie Grunfeld, aki csakúgy mint az elmúlt években, ismét nem tudott mást hozzáfűzni az eseményekhez, mint biztosította a szurkolókat – ennél jobb lehetőség nincs a fiatalok számára, a bizonyításra.”

 

Amikor az elnököt Arenas új, 111 millió dollárt érő szerződéséről kérdezték, elmondta: „Hosszútávra, nem egy-két hónapra tervezünk. Gilbert 26 éves, reméljük a csapat olyan vezéregyénisége lesz a jövőben, mint korábban volt.”

 

A sztár kitűnő, 22,8 pontos, 5,5 gólpasszos és 4,8 lepattanós átlaggal rendelkezik az elmúlt hétéves NBA-pályafutása során, a Golden State Warriors együttesénél kezdte karrierjét, majd 2003-ban igazolt a fővárosiakhoz.

 

A nullás mezt viselő, „Agent Zero” becenévre hallgató játékos visszatérése egészen december elejéig várat magára, akkor azonban már javában tart az NBA új szezonja, amely október 28-án veszi kezdetét. 


 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu