A fiatal Kaposvári KK legyőzte a Pécset

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 21. 07:05
Előkészületi mérkőzésen győzte le a Kaposvári KK a PVSK-Panthers együttesét a somogyi megyeszékhelyen. A férfi kosárlabda-bajnokság rajtja előtt egy hónappal mindkét csapat szakvezetői és szurkolói is felmérhették, hol tartanak csapatuk a felkészülésben. A somogyiak 78-65 arányban bizonyultak jobbnak.



 

ELŐKÉSZÜLETI FÉRFI KOSÁRLABDA-MÉRKŐZÉS:
Kaposvári KK-PVSK-Panthers 78-65 (20-21, 18-15, 16-14, 24-15)
Kaposvár, 400 néző. Vezette: Fábián, Stickel B., Csabai M.
Kaposvár: Marciulionis (7/3), Kiss K. (12/9), Vojvoda (16/6), Hoffmann (22/3), Panta (12). Csere: Csirke (9/3). Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Edző: Fekete Ádám.
PVSK: Spivey (14/6), Kelley (12/6), Dénes (9/9), Tóth N. (5), Bencze (9). Csere: Wittmann (10/6), Czigler (4), Alekszics (2). Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Változnak az idők Kaposváron: annak idején még nyolccsapatos nemzetközi felkészülési tornákkal hangolhatott a hazai férfi kosárlabdacsapat és a közönség az új évadra, 2008-ban pedig még egy szerényebb kivitelű kupát sem sikerült összehozni… Ehelyett maradt egy nyilvános előkészületi mérkőzés a szomszédvár pécsiekkel…

 

A somogyi drukkerek kíváncsian várják az új évadot, hiszen a kispadra visszatért Dzunics Braniszlav, aki korábban játékosként, majd edzőként is segítette a klubot, a játékoskeret pedig fiatalodott  akorábbiakhoz képest. A három új szerzemény, Hoffmann Balázs, Panta István és a litván irányító, Kestutis Marciulionis – aki korábban már kosárlabdázott Kaposváron - egyaránt pályára lépett.

 

Az első három negyed izgalmas küzdelmet hozott, a záró játékrészben aztán a hazai csapat a maga javára fordította az eredményt, és a 78-65-ös sikerrel visszavágott az egy héttel korábbi baranyai vereségért. A kaposvári csapatban főleg Hoffmann volt elemében, aki 22 pontig jutott, de a helyi nevelésű fiatalok is kiettek magukért. Az együttesből Hendlein Roland válogatottbeli kötelezettsége, Orosz László pedig bokasérülése miatt hiányzott.

 

„Sok munka vár még ránk a bajnoki rajtig, és azt is el kell mondani, hogy remélem, bővül még a játékosállományunk – mondta Dzunics Braniszlav. – Szeretnénk majd jól szerepelni, és bízom benne, hogy a fiatalok hozzáteszik a részüket az eredményekhez. Panta és Hoffmann a felkészülés elejétől itt van velünk, Marciulionis nagyjából két hete dolgozik a csapattal, neki van még lemaradása.”

 

„Szeretnénk majd bejutni az első nyolcba, ott pedig már bármi előfordulhat – avatott be a terveibe a pécsiek vezetőedzője, Sztojan Ivkovics, aki játékosként tagja volt a Kaposvári KK 2001-es és 2004-es bajnokcsapatának is. - Én természetesen mindig az első helyet célzom meg, de erre azért most kevés a remény. Dolgozunk, és szeretnénk ütőképes együttest kialakítani Pécsen.”

 

A bajnokság október második felében kezdődik, addig még mindkét csapat felkészülési tornákon csiszolódhat továb.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu