Magabiztosan nyert a Fehérép-Alcoa

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 22. 19:58
A fehérvári kézilabdás hölgykoszorú a hétközi bajnoki mérkőzést, a múlt heti váci vereség után, magabiztosan hozta, ezzel bizonyította, hogy helye van a legjobbak között. A Fehérép-Alcoa együttese ugyanis hazai pályán magabiztosan, 43-22-re verte meg a vendég Pikker PTE PEAC csapatát a kilenc gólos Berntaviciute vezérletével.


 

NŐI KÉZILABDA NB I:
FEHÉRÉP ALCOA FEHÉRVÁRI KC- PIKKER PTE PEAC 43-22 (24-14)
Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok, 500 néző Vezette: Baranyi Antal, Szloska Krisztián
Fehérép Alcoa FKC: SZIKORA M. – Kovács A. (3), BERNTAVICIUTE L. (9/1), Nikolics V. (5), Siti E. (2), TRISHCHUK K. (7/1). Vaszari V. (6). Cserék: Djerics S., PETRÓCZI V. (kapusok), Kamper O. (4/1), Lévai Zs. (1), Emberovics M. (4), Szegedi O. (2), Kiss A. Edző: Sótonyi László
Pécs: VÍG V.- Horváth P. (2), Darányi D. (1), Székely K. (3/1), Vasas E. (4), Weitner N. (5/1), Gráner B. (2). Cserék: Radochay B.(kapus), Gogolák E. (2), Danyi Á. (2), Tóth A., Tóth B., Horváth V. (1), Gulya K. Edző: Tabajdi Ferenc
Kiállítások: 2 perc, ill. 4 perc.
Büntetők: 5/3 , ill. 3/2.
Az eredmény alakulása: 8. p.: 7-6, 18. p.: 13-9, 25. p.: 18-13, 36. p.: 27-16, 45.p.: 32-20, 54.p.: 36-22.

 

A Köfém Sportcsarnokba szerda délután is jöttek a szurkolók, hiszen a bajnoki mérkőzésekre is kíváncsiak. A nézőszámot egy kicsit befolyásolta, hogy a városi első osztályú kosárlabdacsapat is ebben az órában mérkőzött a Kaposvárral.

Felváltva estek a gólok a mérkőzés elején, az esélyesebb hazai csapat csak minimális előnyt tudott szerezni, mivel játékosai előkészületlenül lőttek kapura. A fehérváriaknál a kapuban a fiatal Szikora Melinda kezdett, aki bravúrok sorozatát mutatta be. 4-4 után fokozatosan húztak el a fehérvári lányok, és a félidőre már tízgólos előnyre tettek szert a csereként beállt Lévai és Kamper góljaival.

Fordulás után fölényes győzelmet vártak a fehérvári szurkolók, ehhez képest a lelkes pécsiek nem hagyták magukat, és Víg kapus vezérletével nem engedték elmenni az alcoásokat. A 43. percben kapust cserélt Sótonyi edző, beállt Petróczi, és ezzel szemléletváltás is volt a hazaiaknál. Gyors indításokkal ismét tetemes előnye lett a Fehérvárnak, ekkor Szegedi, a fiatal szélső kétszer is betalált. A vendégek az utolsó 10 percben nem lőttek gólt, míg a fehérépesek kilencszer is betaláltak, ezzel lett fölényes a hazaiak győzelme.

 

Edzőszemmel
Sótonyi László: - A mai mérkőzésen hullámzóan játszottunk, ha odafigyeltünk, akkor jók voltunk. Összességében a hozzáállással és az eredménnyel elégedett vagyok. Azt szeretném, ha játékosaim profibban gondolkozzanak egy gyengébb csapat ellen is. Szombaton a Fradihoz megyünk, egy hét múlva a Hódmezővásárhely jön hozzánk, készülünk tovább!
Tabajdi Ferenc: - Nem tudtuk a saját tempónkban kézilabdázni, ezért hibát hibára halmoztunk. Ezzel a játékosállománnyal nem tudunk bennmaradni az első osztályban, nekünk játékosokat kell igazolnunk a téli szünetben.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu