A DVSC megállította a menetelő Győrt

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 22. 20:13
A fantasztikusan játszó és küzdő DVSC megszakította a Győr 29 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát szerdán a kézilabda NB I nyolcadik fordulójában. A végig szoros találkozón Uhraková góljával biztosította be győzelmét és őrizte meg százszázalékos mérlegét a Debrecen.


NB I, NŐK, 8. FORDULÓ:
DVSC-AQUATICUM – GYŐRI AUDI ETO KC 24-22 (13-13)
Debrecen, 3000 néző. Vezette: Bonifert, Oláh V.
DEBRECEN: PASTROVICS – CSÁKI 3, Soós, Sinkarenko 3 (1), SZABÓ V. 5, CRAP 5 (2), STUPARICOVÁ 3. Csere: UHRAKOVÁ 3, Bognár, Hornyák D. 2 (1). Edző: Bakó Botond
GYŐR: PÁLINGER – Mraviková 2, Hornyák Á. 1, Spiridon 3, TOMORI 5, Görbicz 3 (1), Vérten 3. Csere: Bradeanu 3, Mayer 2, Kovacsics, Herr A. Edző: Konkoly Csaba
Az eredmény alakulása: 6. p.: 3-0. 12. p.: 5-3. 19. p.: 9-5. 23. p.: 10-8. 28. p.: 13-10. 35. p.: 13-14. 45. p.: 17-18. 54. p.: 21-18. 56. p.: 21-21.
Hétméteresek: 7/4, illetve 1/1
Kiállítások: 16 perc, illetve 18 perc
Kizárás: Spiridon (48.)
Piros lap: Crap (60.)

 

Ki érti ezt? Egyetlen egy televíziós csatorna sem közvetítette a női kézilabda NB I csúcsrangadóját, amelyen az eddig pontveszteség nélkül álló élcsapatok csaptak össze Debrecenben.

Így az a 3000 ember láthatta az év meccsét, akik bezsúfolódtak a Hódos Imre Sportcsarnokba. Debreceni szempontból kedvezőtlen előjelekkel indult a találkozó, hiszen két meghatározó játékos, Uhraková és Crap az elmúlt napokban betegség miatt nem edzett.

Előbbi ezért jobbára csak a védekezésben volt a pályán, a találkozó végén mégis az ő góljának örült legjobban a publikum. Az első játékrészben végig a hazaiak vezettek - volt amikor négy góllal is -, ám amit 28 perc alatt felépítettek azt, az utolsó kettőben lerombolták, és a elpörgő vendégek egyenlítettek.

A folytatásban is remekül védekeztek a küzdőfelek, a kapusok pedig parádéztak. Pálinger például három büntetőt is védett, Pastrovics pedig ziccerek sorát fogta ki. Az 54. percben három gól volt a Loki előnye, de két perc alatt egalizáltak a zöld-fehérek, így bőven tartogatott izgalmakat a hajrá.

Az újdonsült válogatott beállós, Szabó Valéria 55 másodperccel a vége előtt zerezte a 23. debreceni gólt. Az ellentámadásnál Crap durván szabálytalankodott Görbiczcel szemben - akit szinte az egész mérkőzésen semlegesítettek -, amiért azonnal piros lapot kapott.

Mivel mindkét együttesből ült már egy-egy játékos a büntetőpadon, így a győriek öt mezőnyjátékosával szemben négyen védekeztek. Mraviková ziccert dobhatott, de Pastrovics a felsőléc tetejére tolta a labdát. A népes hazai szurkolótábor már ekkor tombolt.

Bakó Botond edző 16 másodperccel a vége előtt időt kért, és tervével alaposan meglepte a bajnokcsapatot. Uhraková kapta az első passzt, aki egy csel után kapura tört, és Pálinger fölött a hálóba ejtette a labdát: 24-22!

A nézők felállva tapsolva, hosszan éltették a diadalt arató kedvenceiket. A győriek 29 győztesen megvívott bajnoki után kapitulálni kényszerültek.

EDZŐSZEMMEL:
Bakó Botond: - Elmondhatatlan öröm van bennem. Sok okosat most nem tudnék mondani. Gratulálok a csapatomnak!
Konkoly Csaba: - Ma jobb volt a Debrecen. Sok egyéni hibával játszottunk, és a végén ezért sem tudtunk fordítani.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu