Ötöt vágott a Dallas a bajnokcsapatnak

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 13. 07:07
Elkapták a címvédő Detroit Red Wings csapatát az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának hétfői játéknapján. A Vörös Szárnyak elfogói a dallasiak voltak, aki egy kilenc gólt és túlórát hozó mérkőzés végén kerekedtek ellenfelük fölé. A nap másik összecsapásán a Tampa Bay Los Angelesben nyert két találattal.


NHL (ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG):
ALAPSZAKASZ, HÉTFŐI JÁTÉKNAP:
  • Dallas Stars - Detroit Red Wings 5-4 (h.u.)
  • Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning 1-3

Nagyon bekezdett a Detroit Dallasban, hiszen az első játékrészben jóval többet veszélyeztettek a hazaiaknál, ráadásul a helyzetkihasználásuk is lényegesen jobb volt. Az első játékrész közepén alig két perc kellett a kétgólos előny megszerzéséhez és hiába szépítettek a vendéglátók, a Red Wings a felvonás végére visszaállította a kétgólos különbséget.

 

A harmadszünetben azonban nagyon összekapta magát a Stars. A második harmadban tulajdonképpen csak egy csapat volt a pályán: amíg a hazaiak 23 jegyzett lövést, köztük két eredményest produkáltak, addig a vendégek csupán tíz sikertelen lövésig jutottak. A pálya majd felbillent a folytatásban is – 16-5 a lövési mutató –, ám mindkét csapat egyszer-egyszer tudott eredményes lenni, jöhetett a ráadás.

 

Amely aztán nem tartott sokáig: egy sikertelen detroiti lövés után az első dallasi löket eldöntette a mérkőzést, Trevor Daley szerezte a győztes találatot.

 

Hiába játszott az ellenfél kapujára veszélyesebben Los Angelesben a vendéglátó Kings (30-22 a kapura lövési mutató), a Tampa Bay már 3-0-ra is vezetett a sok kiállítást hozó összecsapás második harmadának elején, amikor a házigazdáknak legalább a becsületgólt összejött.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu