Litván vezérével nyert csatát a Devils

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 24. 06:47
Litván jobbszélsőjének a vezetésével győzött a New Jersey Devils a Tampa Bay Lightning ellen az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A 7-3-as idegenbeli sikerből Dainius Zubrus négy góllal vette ki a részét, amivel beállította a klub korábbi rekordját is. Ez volt az Ördögök sorozatbeli negyedik sikere azok után, hogy korábban egymás után négyszer szenvedtek vereséget. A másik vasárnapi mérkőzésen a 2006-ban még Stanley-kupa győztes Carolina Hurricanes otthon kapott ki 5-2-re a Nashville-től.


„Több helyzetem is volt – kezdte szerényen a mérkőzés utáni nyilatkozatokat Dainius Zubrus, a Devils litván játékosa. – Amióta együtt játszom Brian Giontával és Patrick Eliasszal, azóta több lehetőségem van gólt szerezni, mint korábban.”

 

Nem véletlenül utalt a balti hokis cseh társára, hiszen Elias három assziszttal segítette társait a győzelemhez, amely már az első harmadban eldőlni látszott. Ekkor már 2-0-ra húztak el a vendégek, ám a második részben feltámadt a Hurricanes és bár a különbség nem változott (5-3), a három bekapott gól elbizonytalaníthatta volna a Devilst.

 

De nem tette, és érkezett a 30 éves Zubrus, aki 2007-ben érkezett New Jerseybe, és két újabb találattal végleg eldöntötte a meccset. Négy góljával egy korábbi rekordot állított be az európai jégkorongos, amivel beírta magát a klub históriáskönyveibe.

 

A játéknap másik mérkőzésén a néhány évvel ezelőtt még Stanley-kupa sikert ünneplő Carolina három győzelem után bukott ismét. A vendég Nashville hamar dűlőre akarta vinni a dolgot és a kanadai Shea Webber vezetésével már a befejező részre eldőlni látszott a csata (4-0).

 

A hazaiak azonban nem hagyták magukat és Matt Cullan, illetve Chad LaRose góljaival szépítettek 4-2-re, ám ismét érkezett Webber, aki beállította az 5-2-es végeredményt.

 

NHL, ALAPSZAKASZ:
Carolina Hurricanes - Nashville Predators 2-5
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 3-7
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu