Gólgazdag újpesti és dunaújvárosi siker

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 22. 20:40
Az Újpest és a Dunaújváros sikerét hozta a jégkorong OB I-es bajnokság vasárnapi játéknapja. A fővárosiak az NZ Starst verték 6-3-ra, míg az újvárosiak a megyei rivális Alba Volán otthonában diadalmaskodtak.


Az Újpesti Jégcsarnokban az első harmad úgy alakult, ahogy azt az Újpest elképzelte: kétgólos előnyt sikerült szerezni az NZ Stars ellen. Előbb Berta Ákos, majd Markó István talált be, mindkét gól emberelőnyös helyzetből született.

Az NZ Stars azonban nem roppant meg, a középső harmadban Holéczy Roger révén szépített, majd a záró játékrészben Gröschl Tamás gólja már az egyenlítést jelentette. Gröschl a 42. percben az előkészítésben jeleskedett, Szajbert Patrik volt eredményes a gólpasszából.

Az Újpest időkéréssel próbálkozott, és ez eredménnyel is járt, az 51. percben Juraj Kadlubiak találata már az egyenlítést jelentette. Sőt, a hazai csapat egyre jobban magára talált, Kadlubiak és Zlocha is eredményes volt. Az Újpest végül 6-3-ra nyert, ugyanis az utolsó percben Dubek gólja már a kegyelemdöfést jelentette.

Székesfehérváron a Dunaújváros vendégszerepelt, és a vendégek 13 perc után háromgólos előnyre tettek szert. Ezek után kissé ki is engedtek, mindenesetre a Volán kiegyenlített, ám a mérkőzés folyamán nem tudta átvenni a vezetést.

A fehérváriak a végén a kapust is lehozták az egyenlítés reményében, de ez csak azt eredményezte, hogy David Vychodil 12 másodperccel a vége előtt az üres kapuba lőtt.

OB I, KÖZÉPSZAKASZ:
ALba Volán II - DAB Docler 5-7 (1-3, 2-1, 2-3)
Újpesti TE - NZ Stars 6-3 (2-0, 0-2, 4-1)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu