A Szablyák megvágták a Pingvineket

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 9. 07:21
Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) hétfői játéknapján öt találkozót rendeztek, a jégre lépő tíz gárda közül egy sem adta két lőtt gólnál alább. A Penguins Pittsburgh-ben kapott ki a Buffalótó, a Florida hosszabbításos mérkőzést nyert Ottawában.


A három gólt szerző és egy gólpasszig jutó Brandon Crombeen semlegesítése megoldhatatlan feladatot jelentett a Nashville számára, ezért pedig nagy árat fizettek a Ragadozók, akik kétszer is vezettek és az 57. percig tartották a döntetlen, ám 56:17 után háromszor is kapituláltak.

 

Hiába vezetett Pittsburgh-ben a Penguins 1-0-ra, majd 3-1-re is – Ruszland Fedotyenko két gólt szerzett, Jevgenyij Malkin kétszer asszisztált –, egygólos vereséget szenvedett, mert gyengécske kísérleteik elhaltak a 29 védett lövéssel záró Ryan Milleren.

 

Kétszer még egyenlíteni tudott az Islanders Torontóban, ám a házigazdák harmadik találatára már nem jött felelet vendégoldalról, a Maple Leafs pedig a hajrában negyedik találatával bebiztosította sikerét.

 

Megszakítás nélkül ötödször nyert a Tampa Bayt két góllal legyőző Boston Bruins, amely 3-0ra, majd 4-1-re is vezetett már, de a vendégek a hatvanadik percben kapusukat már mezőnyjátékosra cserélve egygólosra csökkentették a hátrányukat. A középkezdés után azonban a hazaiak korongot szereztek és nyolc másodperccel a vége előtt ismét kétgólosra növelték az előnyüket.

 

Háromszor vezetett az Ottawa, háromszor egyenlített Florida – a második harmadban 7:26 perc alatt két-két gólt lőtt mindkét együttes –, így végül túlórára került sor, amelyben döntött Stephen Weiss 64:50-nél lőtt gólja, amikor pedig már kinézett a szétlövés.

NHL (ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG):
ALAPSZAKASZ, HÉTFŐI JÁTÉKNAP:
  • Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 5-3
  • Toronto Maple Leafs - New York Islanders 4-2
  • Ottawa Senators - Florida Panthers 3-4-h.u.
  • Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 3-4
  • St Louis Blues - Nashville Predators 6-3
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu