Fatih Terim 2012-ig biztosan marad

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 1. 16:27
Fatih Terim megváltoztatta korábbi szándékát és kedden 2012-ig szóló szerződést kötött a Török Labdarúgó-szövetséggel. A sikeredző korábban azt tervezte, távozik a válogatott éléről.


Az 54 éves Fatih Terim a németek elleni, 3-2-re elveszített Európa-bajnoki elődöntőt követően még azt mondta, új feladatot vállal, vagyis nem marad a nemzeti tizenegy élén. A szövetség azonban gyorsan lépett, bejelentette, a kiváló trénerrel képzeli el a jövőt.

 

A szakvezető klubcsapatnál képzelte el jövőjét, de most úgy tűnik, még éveket kell várnia az új kihívásra.

 

Fatih Terim először 1993 és 1996 között dolgozott a szövetségnél, majd 2000-ben érte el eddigi legnagyobb sikerét. A Galatasaray 11-es párbaj után múlta felül az Arsenalt az UEFA-kupa döntőjében. Terim az isztambuli együttes mellett dolgozott a Fiorentinánál és az AC Milannál is.

 

A török válogatott 2002-ben világbajnoki bronzérmet szerzett Senol Günes irányításával.

 

Fatih Terim 2005-ben tért vissza a nemzeti tizenegyhez, amellyel elődöntős volt a vasárnap zárult osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. A gárda több bravúrt ért el: vesztett helyzetből múlta felül a svájciakat, a cseheket, majd a legjobb nyolc között a horvátokat, utóbbi találkozót 11-es párbaj után nyerték a törökök.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu