Büszke játékosaira Terim, mégis lemond

Szerző: shLétrehozva: 2008. június 26. 01:30
Fatih Terim állja a szavát, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a németek elleni Eb-elődöntős vereség után bejelentette lemondását. A szakember állítja, ha a félholdasok beverekedik magukat a fináléba, akkor is így döntött volna, hiszen arról már korábban határozott, hogy a torna után külfüldön folytatja edzői karrierjét. Terim büszke a csapatára, amiért kreatívan és gólra törően futballozott. Joachim Löw, a németek szakvezetője elsősorban a helyzetkihasználást dicséri, hiszen együttese ugyanúgy három gólt szerzett, mint a portugálok elleni negyeddöntőben, csak ezúttal jóval kevesebb lehetőségből.


Fotó: Reuters

„Már korábban meghoztam a döntésem, az elmúlt hetek történései nem befolyásolhattak abban, hogy a torna után külföldön folytassam edzői karrierem - indolkolt Fatih Terim. - Akárki is kerül a helyemre, azt kívánom neki, hogy folytassa a megkezdett munkát az aranyúton. Emelt fővel távozom, az eddigi eredményeim önmagukért beszélnek."


„Számomra mindig fontos volt, hogy olyan csapatom legyen, amelyik élvezi amit csinál, kreatívan és gólra törően játszik – jegyezte meg a félholdasokat dirigáló szakember. – Lehet, hogy nem volt a torna során végig meggyőző a játékunk, de ma este alaposan kitettünk magukért.”

 

„Az Eb legszínesebb csapataként búcsúzunk, büszke vagyok a játékosaimra - állapította meg a török szövetségi kapitány. - Ha kiharcoltuk volna a hosszabbítást, támadtunk volna tovább, de ez nem valósulhatott meg, mert elkerülhető gólokat kaptunk. Úgy érzem mi voltunk a jobbak, mégis a németek jutottak a döntőbe. Ilyen a futball. Sok sikert kívánok a németeknek vasárnapra!”

 

Fatih Terim, a vesztes fél távozó hadvezére tehát annak ellenére is elégedetten nyilatkozott, hogy fiai lemaradtak a fináléról. Kollégájának, Joachim Löwnek sem volt oka panaszkodni, sőt. Amellett, hogy saját játékosait ajnározta, a legyőzött riválisról is elismerően szólt.

 

„Maximálisan elégedett vagyok a látottakkal – kezdte értékelését Joachim Löw. – Fantasztikus csata volt, egy drámai ütközetet vívtunk meg sikerrel. A csapat mentális erejét mutatja, hogy a második bekapott gól után is tudott újítani. Egy fantasztikus támadást egy hibátlan befejezéssel koronáztunk meg. Nagyon jól játszottunk, ugyanakkor ez elmondató az ellenfelünkről is.”

 

„Egy technikailag rendkívül képzett együttest múltunk felül – folytatta a német szakvezető. – A siker titka: végig azt tartottuk szem előtt, hogy kilencven perc alatt kell eldöntenünk a továbbjutás sorsát. Rengeteget javult a helyzetkihasználásunk, hiszen ugyanúgy három gólt szereztünk, mint a portugálok ellen, csak ezúttal jóval kevesebb lehetőségből.”

 

„A mérkőzés elején nem voltunk eléggé higgadtak, kapkodtunk, ennek tudható be, hogy hátrányba kerültünk. Könnyelműen elszórtuk a labdákat és nem találtuk a játék ritmusát. Jobbára a törökök birtokolták a labdát, kivárásra játszottak. Ez bevált nekik, de szerencsére a folytatásban feljavultunk.” – tette hozzá a kapitány.

 

„Edzősködtem Törökországban, pontosan ismerem a törökök „mindent vagy semmit” mentalitását, soha sem adják fel, győzni akarásuk határtalan. Gratulálok nekik a fantasztikus előadáshoz!”


 


 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu