Valóra váltak a fiatal klasszis álmai

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 14. 18:07
A mindössze 23 éves Jonathan Little nyerte a Póker Világsorozat (WPT) legutóbbi állomását, a Foxwoods World Poker Finals elnvezésű viadalt az Egyesült Államokban található Mashantucketben. A döntő asztalon a híres Mike Matusow igencsak befürdött, korán kiesett, és a hatodik helyen zárt, a számos tornán győzelmet ünneplő David Pham sem járt jobban, negyedik lett.


A világbajnoki döntő árnyékában sem állt meg az élet a tengerentúli pókerélet gerincét alkotó WPT-n. Népes mezőny, 402 játékos fizette be a tízezer dolláros nevezési díjat az évad újabb tornáján, ahol 1,1 millió dolláros fődíjért folyt a játék az elmúlt egy hétben.

 

A döntő asztalra minőségi mezőny gyűlt össze, öt profi mellett csak egy amatőr verekedte be magát a fináléba. Az utolsó helyen ráadásul igazi egyéniség, Mike Matusow is bejutott, aki a televíziós adások állandó résztvevője. Számára azonban nem hozott sok örömöt a torna, elsőként esett ki. Bánatát 124 ezer dollárral enyhíthette.

 

A rendkívül hosszúra nyúló döntőben végül a napot első és harmadik helyről kezdő két Jonathan, Jaffe és Little csapott össze. Két igazi fiatal sztár összecsapásának lehettek tanúi a nézők, ahol Jaffe kis híján már begyűjtötte élete első WPT-sikerét, a zsetonok 80 százalékát birtokolva, ellenfele viszont fordított, alig 12 parti alatt.

 

Az utolsó leosztásban AQ-val tolta be összes zsetonját Little, riválisa A10-zel fogadta el. A negyedik lapra érkező dámával párra javult, amely 1,1 millió dolláros lapnak bizonyult.

 

Ezzel Jonathan Little a 2006-os szezonban aratott WPT-sikerét követően ismét felért a csúcsra.

 

WPT, FOXWOODS WORLD POKER FINALS, FŐVERSENY, 10,000 DOLLÁROS NL HOLD'EM:
1. Jonathan Little 1,120,310 dollár
2. Jonathan Jaffe 670,636 dollár
3. Charles Marchese 337,256 dollár
4. David Pham 240,344 dollár
5. Jack Schanbacher 182,196 dollár
6. Mike Matusow 124,048 dollár

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu