Szenzáció! Tyson-Holyfield harmadszor

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 26. 18:19
Boksztörténelmi csatát rendeznek ősszel az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában, Abu Dzabiban, harmadszor is megmérkőzik egymással a két legenda: Mike Tyson és Evander Holyfield! - közli tényként (!) az arabianbusiness.com internetes üzleti hírportál. A szervező Hydra Properties képviselője, Szulejman el-Fahim elmondta, minden szükséges megállapodás megköttetett, a hivatalos bejelentésre február elsejéig kell várni.


Minden idők legnagyobb szabású, legcsillogóbb bokszgáláját rendezhetik Abu Dzabiban idén ősszel. A rendezvény főmeccse a Tyson-Holyfield ütközet harmadik felvonása lesz, amelyre hatalmas médiaérdeklődést várnak, a tervek szerint az egész világon közvetítik majd a mérkőzést.

Ami a portál értesülése szerint biztos, hogy a Zayed Sports City Stadionban, várhatóan 25 ezres teltház előtt rendezik meg a gyakorlatilag az évezred ütközetének beharangozott mérkőzést, amelyet két címmeccs előz majd meg.

 

A dátum egyelőre bizonytalan, de az A-terv szerint október 31-én, az első abu dzabi Formula-1-es Grand Prix előestéjén csapna össze a két klasszis.

 

A 42 éves Tyson, - aki pénzügyi gondokkal küszködik - legutóbb 2005 novemberében lépett ringbe, akkor az ír Kevin McBride-dal szemben maradt alul. A 46 éves Holyfield sokadvirágzását éli, 2007 szeptemberében az orosz Szultan Ibragimovtól szenvedett pontozásos vereséget WBO-címmeccsen, míg az amerikai szakírók teljes megdöbbenésére 2008 végén az orosz Nyikolaj Valujevvel szemben is alulmaradt a pontozóbírák szerint.

 

Evander "The Real Deal" Holyfield 1996-ban és egy évvel később is legyőzte "Iron Mike " Tysont, második fellépéséért 34 millió dollárt kapott. A hírek szerint ezúttal mindketten többet keresnének az említett összegnél. Az 1997-es visszavágó arról híresült el, hogy Tyson kétszer megharapta ellenfele fülét, majd emiatt le is léptették.

 

A szervező Hydra Properties képviselője, Szulejman el-Fahim elmondta, minden szükséges megállapodás megköttetett, a hivatalos bejelentésre február elsejéig kell várni.

MÉGIS MEGRENDEZIK A PACQUIAO-HATTON CSATÁT
Bár korábban anyagi nézeteltérések miatt úgy tűnt, elmarad a Manny Pacquiao és Ricky Hatton között tervezett kisváltósúlyú címmérkőzés, a felek végül egyezségre jutottak, és már a meccs időponját is kitűzték.

A fülöp-szigeteki és a brit bokszoló május 2-án Las Vegasban méri össze erejét, éppen ott, ahol Hatton egyetlen vereségét elszenvedte az amerikai Floyd Mayweather ellen.

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu