Szanaszét verték Oscar De La Hoyát

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 7. 07:42
Oscar De La Hoyát nyolc meneten keresztül osztotta-sorozta Manny Pacquiao, mígnem az Aranyifjú úgy döntött, véget vet szenvedésének, és bedobja a törölközőt. Az amerikai öklöző önmaga árnyékaként mozgott a ringben, és szinte értékelhető ütés nélkül volt kénytelen feladni a váltósúlyú mérkőzést. A filippínó rendkívül érett bunyóval, villámgyors egyenesekkel és horgokkal „terrorizálta” ellenfelét, és nem egyszer arra is futotta erejéből, hogy valósággal kigúnyolja a szorítóban a világ legnépszerűbb bokszolóját.


 

A nemzetközi sajtó által csak „álommeccsnek” titulált ütközeten a szakértők többnyire Oscar De La Hoya győzelmét várták, ám óva intettek, ha az amerikai nem fejezi be idő előtt, azaz kiütéssel a mérkőzést, akár rémálommá is válhat számára az ökölharc.

Az Aranyifjú már jóval az összecsapás előtt dörzsölhette a tenyerét, ugyanis nem kevesebb mint 54 millió dollárral hízott vagyona a gálának köszönhetően, amelyre a 16 ezer jegyet alig egy óra alatt elkapkodták a találkozót az MGM Arenában megtekinteni vágyó szurkolók.

A Fülöp-szigetek egy emberként várta, hogy „Pacman” a saját hazájában, az Egyesült Államokban lepje meg példaképét, De La Hoyát, és az ország utcái szinte kiürültek, hogy a televízió képernyőjén kísérjék figyelemmel a hatalmas meccset.

Márpedig amit láttak, arra egy életen keresztül emlékezni fognak: a Golden Boy mintha ólomlábakon mozgott volna, gyorsaságban egyszerűen nem tudta felvenni a versenyt több mint tíz centiméterrel alacsonyabb ellenfelénél, és ahogy haladtunk a végkifejlet felé, úgy domborodott ki egyre inkább Pacquiao fölénye.

A filippínó önkívületben bokszolt, és amikor látta, kézben a siker, nem átallt fitogtatni az erejét De La Hoyának és a szemüket dörzsölgető hazai drukkereknek: ütései rendre védtelen felületet értek, hol fejre, hol testre mért megrendítő erejű egyeneseket, és a horgok is többnyire telibekapták az indiszponáltan lépdelő sokszoros világ- és egyszeres (barcelonai) olimpiai bajnokot.

Az amerikai végül a nyolcadik menet után, a sarokban üldögélve döntött úgy, ebből elég legyen, és nem akarja még jobban átszabatni az amúgy is a felismerhetetlenségig összeroncsolt arcberendezését. Pacquiao valóságos nemzeti hőssé avanzsált ezzel a világraszóló tettel, és már most megjósolható, tíz- vagy akár százezrek várják majd a repülőtéren megérkezésekor Manilában, hogy önfeledten ünnepeljék újdonsült idoljukat, az immáron világhírnévre szert tevő „Pacmant”.

 

Oscar De La Hoya: Pacquiao a példaképem
„A szívem azt súgja, folytassam a bunyót, ám a szervezetem ennek az ellenkezőjére ösztökél. – nyilatkozta a hatodik veresége után a visszavonulásról is elgondolkodó Oscar De La Hoya. – Nem szabad elkapkodnom a döntést, higgadt fejjel kell kimondanom a döntő szót a jövőmről illetően. Manny nagyszerű bunyós, valódi bajnokként készült fel az ütközetre, minden egyes mozdulata kőkemény profizmusról árulkodott. Tőle nem szégyen kikapni.”

„Tudtam, hogy a gyorsaságra kell helyeznem a fő hangsúlyt, erre gyakoroltam nap mint nap az edzőteremben, és valóban: az ökölvívás ezen elemében felülmúltam ellenfelemet. Keményen dolgoztam a sikerért, rászolgáltam a győzelemre” – árulta el Manny Pacquiao a mérkőzés után.

A Fülöp-szigeteki öklöző korábban bevallotta, példaképének tekinti De La Hoyát, és elmondása szerint ez a meccs sem változtatott semmit csodálatán. Az Aranyifjúnak is megvolt erre természetesen a válasza: „Nem, te vagy az én példaképem” – kontrázott az amerikai legenda.


 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu