Sokba került a BVSC-nek a Persson-baki

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 7. 20:17
A férfi asztaliteniszezők Bajnokok Ligájának C csoportjában a német Frickenhausen Würzburg 3:0-ra nyert a Lombard BVSC otthonában. Az ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok Jörgen Perssson meglepő veresége után Nagy Krisztián és Zwickl Dániel is kikapott. Folytatás jövő pénteken a címvédő osztrák SV Niedersösterreich ellen.


A Körcsarnok lelátóját pásztázva a titkon remélt négy számjegyű helyett csupán három számjegyű nézősereget regisztrálhattunk, amikor Jörgen Persson negyed hét után három perccel ütőt ragadott Bastian Steger ellen. A hangulatra így sem lehetett panasz, akik kilátogattak péntek este a továbbjutás szempontjából létfontosságú BL-meccsre, azok sem a tenyerüket, sem a léghurkáikat nem kímélték.

 

Az első két idegenbeli találkozón négyből négy mérkőzést nyerő svéd klasszis azonban eleinte nem igazán találta a játék ritmusát, a biztosnak tűnő befejezések helyett hol a hálóba csapta a labdát, hol hosszút ütött. Rapszodikus teljesítményéről sokat elárul, hogy az első szettben 6-3-as előnyből került 10-6-os hátrányba. El is veszítette a nyitó felvonást 11-7-re, s a folytatásban sem találta kivárásra játszó riválisa kellemetlen stílusának ellenszerét.

 

Perssonnak meggyűlt a baja Stegerrel, 8-10-nél két játszmalabdát kellett hárítania. Az elsőt sikerült, a másodikat nem: a skandináv ász lecsapásra készült, a labda azonban irányíthatatlanul vágódott az asztal széléről a távolba. Csusza, a lehető legrosszabbkor (8-11). Null-kettőnél a Queen We will rock you című slágere bömbölt a hangfalakból, abban bízhattunk, hogy hátha magára talál végre Jörgen Persson. És magára talált.

 

Pörgetett fonákjai és nyesett tenyeresei többségében vissza sem jöttek, ha mégis hosszabb labdamenetbe bonyolódtak, azokat szinte kivétel nélkül hozta. A harmadik szett 11-5-tel, a negyedik 11-2-vel lett az övé. A mindent eldöntő etap előtt tehát lélektanilag a világranglista 19. helyén álló Persson volt lépéselőnyben, karnyújtásnyira került a rangsorban 43. Steger legyőzése.

 

A lélektani előnyből azonban nem lett tényleges fór, visszaköszönt a mérkőzés elején tapasztalt kapkodás. 4-10-nél megpecsételődni látszott a pekingi negyedik helyezett észak-európai sorsa. De nem adta fel. Már majdnem beérte a németet, 9-10-nél azonban ismét rontott. Ez volt az a vereség, amire senki sem számított (2:3).

 

Nagy Krisztiánon (310. a világranglistán) volt a sor, a kínai származású, horvát állampolgárságú Tan Ruiwu (36.) ellenében állt asztalhoz. Nem ígérkezett hálás feladatnak a Persson-baki utáni korrekció, nem is volt az.

A 19 esztendős Nagy becsületére váljék, hogy sikerült egy szettet elcsípnie, de így is viszonylag simán kapott ki. Krisztián úgy nyert a harmadik játszmában, hogy 10-2-ről feljött 10-8-ra Ruiwu, a magyar válogatott játékosa végül 11-8-as részsikert könyvelhetett el. A folytatásban azonban megszorongatni sem tudta ellenfelét, 6-11-gyel bukta el a negyedik szettet (1:3).

 

A Törökbálinti Latin Táncklub látványos bemutatója után a Lombard BVSC életben tartása volt a tét Zwickl Dániel (113.) számára, ellenfele pedig a japánok extraklasszis tinédzsere, Macudaria Kenta (109.) volt. Zwickl hihetetlen körülmények között veszítette el az egyébként már megnyert első szettet. Előbb 7-0-ra, majd 10-3-ra vezetett, végül elképesztő izgalmak közepette 10-10, 11-11, 12-12 és 13-13 után maradt alul (13-15, 0:1).

 

A második szettben feljavult (11-8, 1:1), a harmadikban visszaesett Zwickl Dániel játéka (3-11, 1:2), ahogy mondani szokás, ekkor meleg volt a pite. A negyedik szakaszban 3-3-nál egy vékonyka, de annál bátrabb gyermekhang töltötte be az étert: „Gyerünk, Dani! Mindent bele!”. És Dani mindent beleadott. De ez is kevés volt (10-12, 1:3).

ASZTALITENISZ, FÉRFIAK, BAJNOKOK LIGÁJA,
C CSOPORT, 3. FORDULÓ:
LOMBARD BVSC - FRICKENHAUSEN WÜRZBURG (NÉMET) 0:3
Jörgen Persson (svéd) - Bastian Steger (német) 2:3 (-7, -9, 5, 2, -9)
Nagy Krisztián - Tan Ruiwu (horvát) 1:3 (-8, -6, 8, -6)
Zwickl Dániel - Macudaria Kenta (japán) 1:3 (-13, 8, -3, -10)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu