Kettőbe törte dákóját Ronnie O'Sullivan

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 19. 15:37
Egy héttel ezelőtt még a poénból dákóját kettőbe törő háromszoros világbajnok, Ronnie O’Sullivan vasárnap már negyedszer hódította a sznúker legjelentősebb meghívásos versenyét, a Mesterek Tornáját (Masters). A angol sztár sokak szerint minden idők egyik legjobb londoni fináléjában múlta felül a címvédő Marky Selbyt 10-8-ra, úgy hogy a találkozó második felében jelentős hátrányból kapaszkodott fel. A Rocket ezzel 150 ezer fonttal gazdagodott, ám ellenfele is 75 ezer fonttal távozhatott.


VIDEÓ: Így nyerte meg a döntőt Ronnie O'Sullivan, 1. rész - ITT!

 

VIDEÓ: Így nyerte meg a döntőt Ronnie O'Sullivan, 2. rész - ITT!

 

Ronnie O'Sullivan lesz*rozta a sznúkert - ITT!

 

VIDEÓ: Ronnie O’Sullivan 2007-es 147-es brékje Mark Selby ellen - ITT!

 

O'Sullivan májusban harmadszor lett világbajnok - ITT!

 

Először azt gondolnánk, meghibbant napjaink sznúkeréletének legismertebb alakja, majd ismét rájövünk mekkora tehetség lakozik ebben a 33 éves zseniben. Az angol ugyanis a napokban elárulta, kettétörte dákóját, ám az eset nem ingerültsége miatt történt.

 

A sztár korábban már kiakadt a sznúker körül zajló általa csak semmittevésnek nevezett eseményekre, ennek újabb példája volt a véleménye szerint poénból megesett „merénylet”. Azon töprengtem, hogyan tudnám megakadályozni, hogy játsszak. Nem egyszerű kérdés, de két lehetőség merült fel, kettétöröm a dákómat, vagy megszabadulok az asztaltól. Előbbi mellett döntöttem – újságolta Ronnie O’Sullivan a médiának.

 

„Amikor aztán megtettem, megkérdeztem magamtól, volt ennek értelme? De belegondoltam és rájöttem, jó móka volt, nem volt egyszerű tönkretenni, bárcsak videóra vettem volna…" - mesélte a háromszoros világbajnok.

 

 

worldsnooker.com

 

 

Egy szó, mint száz, a Rocket megjelent a Wembley Arénában kezében új dákójával, ahol az első mérkőzésétől eltekintve végig szárnyalt, meggyőző fölénnyel lépte le a vb-döntő visszavágóján Ali Cartert, majd a mögötte a világranglistán második Stephen Maguire-nek adott igazi leckét.

 

A döntőben ellenfele azonban nem volt más, mint aki egy éve is legyőzte Londonban, Mark Selby, aki viszont megbosszulta John Higginsnek a 2007-es vb-finálét a négy között, ezzel alakult ki az álompárosítás.

 

Vasárnap O’Sullivan kezdett jobban, megszokott pontgyártásához azonban érdekes módon tengernyi türelem is párosult, így hamar 3-1-re ellépett. Nem kellett félteni ifjú riválisát, aki olyannyira felpörgött, hogy kis szerencsével akár mind a négy maradék délutáni játékot behúzhatta volna, de végül 4-4-es eredménnyel várták az estét a felek.

 

 

worldsnooker.com

 

 

A folytatásban izgalom és a minőségi játék nem maradt el, a közönség minden percét élvezte a találkozónak. Előbb Selby lépett meg 7-5-re, ám nem tetszett az eredményjelző képe a világbajnoknak, nem sokkal később egy 110-es brékkel már nála volt az előny: 8-7.

 

A címvédő 8-8-ig bírta tartani a lépést, itt azonban elfogyott a tudománya, O’Sullivan a 18. játékban megteremtette és kihasználta lehetőségét, amellyel karrierje negyedik Mesterek Tornáját nyerte meg, amely vadonatúj dákójával csodaszámba megy.

 

SZNÚKER, MESTEREK TORNÁJA (MASTERS) DÖNTŐ:
Ronnie O'Sullivan (angol) – Mark Selby (angol) 10-8

 

VIDEÓ: Minden idők leggyorsabb 147-es brékje O'Sullivantől - ITT!

VIDEÓ: A Rocket emlékezetes botránya Hendry ellen - ITT!

 

RONNIE O’SULLIVAN: EZ ÉLETEM SIKERE!
Csaknem két évtizedes karrier, három világbajnoki cím után elég érdekesen hangzik egy ilyen kijelentés, mégis ha jobban megvizsgáljuk, könnyen megérthetjük: „Ilyen körülmények között ez életem legnagyobb sikere, mivel egy teljesen új dákóval játszottam. A verseny előtt alig egy órát gyakoroltam, így örültem, hogy egyáltalán túléltem az első fordulót. Ezt követően elég időm volt a tesztelésre, így további öt dákót próbálgattam, de végül maradtam az elsőnél. Jónak jó lenne, de képtelen vagyok vele bizonyos lökésekre, így a világbajnokságra egy másikkal készülök. – Hangzottak az elképesztő mondatok a győztes szájából, aki elmondta, a döntőben borszasztó balszerencse sújtotta.  – Szerintem soha nem voltam még ennyire peches, mint most, 7-5-ös hátrányban úgy éreztem feladom, ha nem változik a helyzet, de ekkor kicsit mellém állt Fortuna és a játékom is feljavult, innentől pedig elégedett voltam a teljesítményemmel."
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu