Gyurta és Hosszú az év sportolói

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 17. 21:02
Gyurta Dániel lett az év legjobb férfi sportolója a magyar sportújságírók szavazatai alapján - derült ki a Sportcsillagok Gálaestjén, a Syma-Sport- és Rendezvényközpontban rendezett nagyszabású díjkiosztón. A nőknél a szintén világbajnok úszó Hosszú Katalin vehette át a díjat. A vb-bronzérmes U20-as labdarúgó-válogatott és edzője, Egervári Sándor is első lett kategóriájában.


Gyurta Dánielnek hívják a 2009-es év férfi sportolóját, az öttusázó Marosi Ádám és a profi ökölvívó Erdei Zsolt tette teljessé a "dobogót" a látványos gálán.

A díj megkoronázása Gyurta fantasztikus évének, aki Rómában világbajnokságot nyert 200 méteres mellúszásban Európa-csúccsal, ráadásként Isztambulban, már a szavazás lezárulta után rövidpályás Európa-bajnok lett szintén 200-on világcsúccsal.

A nőknél is úszó kapta a legtöbb szavazatot az év sportolója-választáson. Az idén 400 vegyesen világbajnoki aranyat szerző Hosszú Katinka két kajakosklasszisunkat, Kovács Katalint és Janics Natasát is maga mögé utasította.

A szövetségi kapitányok versenyében Egervári Sándor az úszókapitány Kiss Lászlót és a kajak-kenu-válogatott munkáját irányító Storcz Botondot megelőzve végzett az első helyen. Az edzők között Mocsai Lajos, a Veszprém trénere bizonyult a legjobbnak, a második Széles Sándor (Gyurta Dániel edzője), a harmadik Csipes Ferenc (többek között Kovács Katalin és a női kajaknégyes felkészítője) lett.

Az U20-as labdarúgó válogatott újabb rangos elismerést gyűjtött be, Egervári Sándor tanítványai világbajnokokat "köröztek le": a női kajaknégyest (Kozák Danuta, Kovács Katalin, Janics Natasa és Benedek Dalma) és a férfi öttusacsapatot: (Marosi Ádám, Németh Róbert, Tibolya Péter).

ÍGY LÁTTÁTOK TI

Érdekes összevetnünk olvasóink véleményét a magyar sportújságírók verdiktjével. A nőknél a SportHirado.hu olvasóközönsége is Hosszú Katinkát emelte a trónra, de itt csak jobb benyúlással, egy tized (!) százalékkal győzött, méghozzá egy másik úszónőnk, a friss rövidpályás világbajnok Verrasztó Evelynnel szemben a rendkívül kiegyenlített mezőnyben. A férfiaknál a már-már Európa-klasszisként emlegetett Dzsudzsák Balázs és az U20-as válogatott csapatkapitánya, Koman Vladimir is a tényleges győztes Gyurta elé került a fanatikus futballdrukkerek jóvoltából. Ami a csapatokat illeti, ott nincs apelláta, vb-bronzérmes korosztályos labdarúgó-válogatottunk utcahosszal nyert abban az évben, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében is képviseltette magát Magyarország...

 

 

 
SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Három egymást követő siker. Szerinted kijuthat-e a magyar labdarúgó-válogatott 1972 után ismét az Eb-re?
Persze, mostantól nincs megállás, találkozunk az Eb-n! 11.5%
 
A hollandok más dimenziót képviselnek, becsúszhatunk másodikként - de a pótselejtezőn elvérzünk 24.2%
 
Végre leverjük a svédeket: másodikként, a pótselejtezőben csodát teszünk és kijutunk! 41.5%
 
Miről beszélünk? 22.8%
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu