Elvérzett a magyar pókeres Dortmundban

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 13. 14:14
Három korábbi EPT-bajnok, Moricz Kranich, Andreas Hoivold és Mike McDonald elkerülte a mészárlást, Polner Attila azonban nem tudott csodát művelni a PokerStars EPT (Európai Pókersorozat) Dortmund 5,000 eurós főversenyének második fordulójában. A magyar az utolsó, 216. helyen kezdte a csütörtöki felvonást, de két vakszinttel később már nyoma veszett.


Úgy kellett elképzelni Polner Attila helyzetét, mintha egy autóversenyző egy kör hátránnyal kezdte volna futamát. A honi pókerjátékos a 216 fős mezőny utolsó pozíciójából vághatott neki a keménynek ígérkező fordulónak, ahol egészen addig kártyáztak, míg 34-en nem maradtak életben.

 

A magyar gyorsan elvérzett, de hullottak a többiek is becsülettel. A torna legpechesebb figurája, Toby Newton lett, aki éppen a fizetős helyek előtt esett ki, kézbe kapott hatosai csődöt mondtak az olasz Claudio Cecchi ász párra fejlődő A4-gye ellen.

 

Estére aztán kialakult a harmadik kör mezőnye, ahova három korábbi EPT-bajnok is beverekedte magát. A 2006-os dortmundi győző és 672 ezer euróval gazdagodó Andreas Hoivold, a verseny címvédője, az alig 19 éves Mike McDonald és a januári francia állomás hőse, Moritz Kranich. Mindhárman történelmet írhatnak, hiszen soha senkinek nem sikerült még a duplázás az öreg kontinens első számú pókerbajnokságán.

 

Ugyan már búcsúzott, ennek ellenére nem mindennapi bravúrt ért az „Év Játékosa”, Luca Pagano, aki karrierje során EPT-rekordnak számító módon tizedszer végzett a pénzben. Hasonló meghökkentő produkciót mutatott be a portugál Joao Barbosa, aki az idei szezonban már hatodszor távozott tömött pénztárcával az Európai Pókersorozatról. 

 

PÓKER, EPT DORTMUND, FŐVERSENY, 5,000 EURÓS NL HOLD'EM
ZSETONÁLLÁS A 2. FORDULÓ UTÁN:
1. Holger Kanisch Németország 526,500
2. Marc Gork Németország 441,500
3. Sandra Naujoks Németország 410,500
4. Steve Jelinek Egyesült Királyság 347,000
5. Michael McDonald Kanada 337 500
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu