Bélabácsi: Póker 16 asztalon? Bármikor!

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 7. 07:30
Kényelmesen játszik egyszerre 16 asztalon, pénteken pedig élete legnagyobb sikerét elérve második lett az egyik legrangosabb online pókertornán. Az alig 22 éves Traply Péterről van szó, aki nyugodtan kijelenthetjük, a legjobb magyar többasztalos pókerjátékos. A hétvégén két éjszaka alatt 112 versenyen indult 28 döntőbe jutott be, így nagyjából 29 millió forintnak megfelelő dollár vándorolt bankszámlájára. Mint mondja, nyugodt ember, az őrjöngés nem stílusa, egyelőre még a póker mellett az ünneplésre is alig jut ideje, néhány hónapon belül pedig Monte Carlo és Las Vegas várja.


- Fantasztikus eredményt ért el a napokban, 2887 induló között a második helyen zárt az egyik legjelentősebb online bajnokság 656 ezer dollár összdíjazású tornáján. Meséljen remek szerepléséről.

 

- Egy új, ám annál nívósabb tornán, a SCOOP (Spring Championship of Online Poker - a szerk.) elnevezésű versenysorozat 162 dolláros NL Hold'em versenyén lettem második. Egy turbo verseny volt, azaz a döntőben már meglehetősen magas vakokkal kellett küzdeni, ami kissé rontotta az esélyeimet. Hat főnél felmerült az alku lehetősége, de végül a magas vakok ellenére nem mentem bele, mert pont mögöttem ült két „félősebb" játékos, akiken látszott, hogy rettegnek a kieséstől és csak feljebb akarnak araszolni a fizetési lépcsőn, így pedig gyakorlatilag bármivel rájuk tolhattam az all-int.

 

- Hogyan érzi magát? Csalódott, hogy elmaradt a diadal, vagy már az is nagy fegyvertény, hogy idáig eljutott?

 

- Örülök neki, de bánt is az egész, mert meglehetett volna az első hatszámjegyű (értsd dollárban - a szerk.) nyereményem. Ráadásul a fináléban elbuktam két nagy partit, egy A-10 verte A-K-mat és volt még egy kétesélyes leosztásom. Viszont a SCOOP az SCOOP, egy itt elért győzelem lényegesen jobban hangzik, mint ez a második hely. Ennek ellenére ez életem sikere.

 

- Köztudott, naponta rengeteg versenyen indul, hogyan csinálja?

 

- Ez egy hosszú folyamat. Fokozatosan alakult ki, egyre többet és többet játszottam, mostmár eljutottam oda, hogy egyszerre 16 asztalon is kényelemesen pókerezem egy méretes monitoron.

 

- Gondolom, megélt már egy-két peches leosztást a győzelmek mellett. Hogyan kell elképzelni, amikor valami rendkívüli történik? Átrendezi a szobáját, őrjöng, vagy csendben tudomásul veszi azt, ami történt.

 

- Nyugodt típus vagyok, nem szoktam az asztalt verni, sem ordibálni, egy-egy nagyobb siker, szerencsés vagy peches parti után hangoskodom egy kicsit, elhagyja néhány csunyább szó a számat, de ennyi.

 

- Pénteki eredménye után, hogyan vezette le energiáját, ünnepelt?

 

- Egyelőre a SCOOP tölti ki az időmet egészen április 13-ig, addig nem nagyon lesz pihenés, de utána mindenképp összehozok valamit a barátaimmal.

 

- Az elkövetkező hetekben, hónapokban számos nagyobb élő tornát rendeznek, mik a tervei  a közeljövőre?

 

- Áprilisban lesz két EPT-torna, San Remóba még nem tudom, hogy elutazom-e, viszont a Monte Carló-i versenyre már bejutottam a selejtezőből. Utána pedig irány Las Vegas és a WSOP!

TRAPLY PÉTER: MÁR A VILÁGBAJNOKSÁGON IS BIZONYÍTOTT
Traply Péter mindössze 22 éves, mégis az Interneten annyi versenyeredménnyel rendelkezik, mint egy minden hájjal megkent rutinos öregróka. Az ifjú profi sorra nyeri a legnagyobb online tornákat, amelyek zsíros összegeket hozott a Bélabácsi becenévre hallgató játékos konyhájára. Elárulta, nem elég feljutni a csúcsra,  ott is kell maradni, amely számos apróságon és mindig az adott szituációhoz való alkalmazkodáson múlik.
A magyar nemcsak a virtuális világban bizonyított, az élő tornákon is elismerésre méltó eredmények állnak a neve mellett. Pénteki második helye mellett a legnagyobb sikerét a júliusi világbajnoki főversenyen elért 188. helye jelenti. Első hallásra nem tűnik kiemelkedő teljesítménynek, ám igazi sztárok ellen, bődületes, 6488 fős mezőnyből jutott ennyire messzire, amely mindjárt más megvilágításba helyezi játékát. Las Vegasban még az élmezőnyben is tartózkodott, végül azonban egy hullámzó, számos buktatóval tarkított nap után, a legendás Phil Hellmuth asztalánál ülve búcsúzott.
A vb-eredmény mellett, áprilisban Monte Carlóban menetelt, míg 2007-ben a BPO főversenyén lett hetedik.

 

A júliusi világbajnoki főversenyen nyújtott szereplése:

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu