A WBA kivizsgálja Holyfield kérelmét

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 30. 18:15
A WBA (Boksz Világszövetség) bejelentette, hogy kivizsgálja Nyikolaj Valujev Evander Holyfield felett aratott kétes, pontozásos győzelmét. A pontozóbírókon kívül szinte mindenki – a nehézsúlyú orosz óriás csapatát és drukkereit leszámítva – az amerikai bunyóst látta jobbnak a ringben, ennek ellenére a mérkőzés végén Valujev kezét emelték a magasba a zürichi gálán.


 


Evander Holyfield rekordot döntött volna, amennyiben móresre tanítja Nyikolaj Valujevet a világbajnoki címmérkőzésen, és ahogy teltek-múltak a menetek, úgy tűnt egyre valószínűbbnek, senki sem veheti el a győzelmet a Harcostól. Három személy mégis mintha egy egészen másik összecsapást nézett volna, és Holyfield pechjére ők hárman döntéshelyzetben voltak, és egy egész csarnokot rökönyítettek meg az ítélethirdetéskor.

A panamai bíró döntetlennek látta az ökölharcot (114-114), két kollégája azonban Valujevnek kedvezett (115-114, illetve 116-112), így az orosz ünnepeltethette magát a zürichi, többségében pfujoló közönség előtt.

Holyfield persze nem hagyta annyiban az ügyet, és a WBA-nél tiltakozott a szakmaiatlan döntés ellen, valamint kérvényezi, hogy visszamenőlegesen ő kaphassa meg a világbajnoki övet.

A szövetségnél most úgy tűnik, komolyan elkezdték vakarni a fejüket a hatalmas felháborodást keltő mérkőzés után, és hivatalos közleményben számoltak be arról, az újévben tüzetesen megvizsgálják a kérvényt, és minél hamarabb, lehetőleg még januárban ítéletet hirdetnek.

Valujev mindenesetre már most fontolgatja, hogy korábbi – ténylegesen is – legyőzőjével, Ruszlan Csagajevvel lép szorítóba legközelebb, ám lehet, hogy egyelőre túl korai a jövőjét szövögetni, és nem kizárt, hogy nemsokára már nem az Óriást tekinthetjük a címvédőnek.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu