Megoperálták Talmát Indianapolisban

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 16. 18:07
Túl van a műtéten a sajkacsonttörés után Indianapolisban lábadozó Talmácsi Gábor, ráadásul sikeres volt az orvosi beavatkozás. A nyolcadliteresek mezőnyében világbajnoki címvédő magyar motorversenyző törött kézfejét egy nagytekintélyű specialista, Dr. Tim Dicke operálta meg az Egyesült Államokban. Talma kezét előbb Herbert-csavarral rögzítették, majd begipszelték.


Talmácsi Gábornak volt oka bizakodni az Indianapolisi Nagydíj előtt, kedvező előjelekkel készült a tizenhét futamból álló versenyszezon tizenharmadik felvonására.

A San Marinó-i futamon ugyanis nem talált legyőzőre, miután a két szabadedzést és a két időmérőt megnyerte, a versenyen sem érték utol.

Misanói diadalának hála, újra éledeztek a remények, felcsillant Talma előtt a világbajnoki címvédés esélye. A francia Mike Di Megliótól 39, az olasz Simone Corsitól pedig 11 egységgel elmaradva, 147 ponttal a tarsolyában érkezett Indianába.

A tengerentúlon tengernyi kín és szenvedés várt azonban honfitársunkra, mindössze négy kört tudott menni az első időmérőn. Az edzés elején elesett és megsérült, mint később kiderült, a bal kezében lévő sajkacsont eltört. Ez pedig behatárolta a lehetőségeit a folytatásra.

Végül a negyedik sorból, a tizenhatodik helyről rajtolva tizennegyedikként ért célba Talmácsi. Összetettben maradt a harmadik, de nőtt a hátránya az első két helyezettel szemben.

Indianapolisban kés alá is feküdt, Dr. Tim Dicke kézfej-specialista szakorvos várta honfitársunkat az Indiana Orthopaedic Hospitalban.

Ez a kórház kifejezetten profi sportolók ellátására szakosodott, lépten, nyomon megfordulnak itt a sportvilág legnagyobb egyéniségei.

A mielőbbi regenerálódás érdekében egy úgynevezett Herbert-csavarral rögzítették a törött sajkacsontot, a jövő hétvégi Japán Nagydíjig pedig begipszelték a magyar motoros kezét. A sebészeti beavatkozás altatás alatt, zökkenőmentesen zajlott.

Ha minden a tervek szerint alakul, jövő csütörtökön lekerül a gipsz, utána pedig további kezelések várnak Talmácsira. Úgy tűnik, versenyezhet Japánban, a jelek szerint a címvédővel a mezőnyben folytatódik a nyolcadliteresek száguldása a Távol-Keleten.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu