Jól teljesített a magyar kamionos

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 24. 12:21
Az OXXO Energy Drink csapata stabilan teljesítette a versenyhétvégét Nogaróban: versenyzője, Birnbauer Zoltán kétszer lett 12., de összejött egy 14. és egy 15. helyezés is. Az istálló elégedett volt a pilóta szereplésével, maga a főszereplő azonban még jobb szeretne lenni.


Nogaro hozta szokásos formáját, délelőttönként szemerkélő esőben, míg délutánonként ragyogó napsütésben vezethettek a pilóták.


Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha a szezon közepe felé haladva egyre higgadtabbak lennének a versenyzők. Angliában törtek az idomok, ütköztek a pilóták, feszült volt a bokszutca, Misanóban még röpködtek a kamionok, Albacetében is volt egy-két komolyabb ütközés, de Nogaróban szinte senki nem esett ki rajtbaleset, vagy egy durvább előzés miatt. Persze ez a kisebb csapatoknak nem jó hír, hiszen a gyári pilóták közé csak akkor tudnak beférni, ha a nagyok egymással vannak elfoglalva, de ha csak köröznek a pályán, a „kicsiknek”nincs sok esélyük a pontszerzésre.


Mindezzel együtt bizakodva várta az OXXO Energy Truck Race Team a hétvégét, hiszen a kamion fejlesztése jó irányba halad, egyre stabilabb és gyorsabb „Tiby”, a csapat versenykamionja. Birnbauer Zoltán pilóta egyedül saját magával nincs megelégedve, úgy érzi, többre lenne képes, csak valahogy nem akarnak összeállni a gyors körök. Persze nem könnyű egyszerre vigyázni a kamionra, és még gyorsnak, harcosnak is lenni, amikor nincs pontszerző hely közelében, nem kockáztatja meg, hogy egy pozícióért összetörje a kamiont, és emiatt versenyeket kelljen kihagynia.


Szombaton 15.-ik helyen kvalifikálta magát Biirnbauer, majd az első futamban egy jó rajt után előrébb tudott menni, de szabálytalan előzés miatt időbüntetést kapott, így visszaesett oda, ahonnan indult. A második futamon kezdett kisütni a nap, gyorsult a mezőny, Birnbauer is sorra javította leggyorsabb köreit, és egészen a 12.-ik helyig tudta előreverekedni magát a futam végére.

Ami nehezítette a pilóták dolgát, hogy a kamion versenyek között betétfutamként gokart bajnokság zajlott, és a kisautók motorolaja rendkívül csúszóssá tette a pályát.

Vasárnap az első futamon ismét tudta hozni Bimbi a 12.-ik helyet, majd délután megint a gokartok után jött a kamion Eb, és a rendkívül csúszós pálya kevés előzést tett lehetővé, így Bimbi végül a 14.-ik helyre hozta be az OXXO kamionját.

Az OXXO Energy Truck Race Team következő versenye Németországban, a híres Nürburgringen lesz július 9-10.-én

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu