Biztos hogy nem lesz Budapesten Dakar

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 24. 18:38
A Dakar-ralit rendező francia A.S.O. cég jövőre is Argentínában és Chilében rendezi meg a világ legnehezebb terep-rali viadalát. A hírt Etienne Lavigne főszervező jelentette be. A döntés senkit sem lepett meg, mivel az idén januárban rendezett verseny minden eddigi nézettségi mutatót megdöntött.


A szervezők ezen állításuk alátámasztására bejelentették, hogy a januári verseny alatt 2.9 millióan kattintottak a verseny hivatalos honlapjára. Ez pedig abszolút csúcsot jelent.

A terep ráadásul sok izgalmat rejtett, elég csak Carlos Sainzra gondolnunk, aki az első naptól vezetett, de két nappal a háromhetes verseny vége előtt egy árokba zuhant és feladta a küzdelmet.

Ezzel a bejelentéssel az is eldőlt, hogy biztosan nem Budapestről indul a Dakar. Az eredeti szerződés értelmében ugyanis 2010-ben vagy 2011-ben a magyar főváros adott volna helyet a verseny rajtjának.

Mint ismeretes az idén januárban megrendezett viadalon a dél-afrikai Giniel de Villiers nyert egy Volswagen Tuareg volánjánál, csapattársa az amerikai Mark Miller és a Hummert vezető Robby Gordon előtt.

A legjobb magyar Palik László volt, aki a 21. helyen ért a Buenos Aires-i célba.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu