Modernkori rocksztárok felügyelettel

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 16. 09:55
Szinte pontosan két nap múlva száll fel a magyar férfi vízilabda-válogatott repülőgépe Ferihegyről, hogy nekivágjon a közel másfél órás római útnak. Dicsőséges hadjáratban reménykedünk a világbajnokságon, még akkor is, ha tudjuk, sok mindenben fejlődnie kell az együttesnek. Szerencsére, Kemény Dénes együtteséről már lekerült a kerethirdetés előtti lelki teher is. Ezt a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely is megerősítette a SportHirado.hu kérdésére, az utolsó felkészülési mérkőzést követően, Gyöngyösön, ahol fantasztikus rajongás vette körül játékosainkat.


Egyébként sem könnyű a szurkolók szorítása közepette odaférkőzni világklasszis vízilabdázóinkhoz, ám a vidéki szereplések alatt valódi rocksztárok válnak a játékosokból. Az egyszerű sajtómunkásnak hosszú perceket kell várnia, mire odajut kiszemelt interjúalanyához. A Primorac Kotor Euroliga-győztes klasszisát, Kiss Gergelyt elnézve azonban ez a felfokozott érdeklődés a legkevésbé sem zavarja őket. A balkezes bombázó két fénykép és néhány autogramm között állt rendelkezésünkre - a tinilányok várakozó (vágyakozó?) pillantásaitól övezve...

- Valóban erősebb volt ez az ausztrál csapat, mint amelyet az Unicum Kupán láthattunk? 

- Nagyon nagy különbséget nem látok, még úgy sem, hogy nyolc Universiade-játékos is csatlakozott hozzájuk. Ha mégis össze kéne hasonlítanom a két meccset, azt mondanám, a hétvéginél mindenképpen ügyesebben játszottak.

- Hogyan értékelné a magyar válogatott teljesítményét?

- Szinte simán, magabiztosan nyertünk, aminek nagyon örülök.  Támadásban mindenképpen jobbak voltunk, főként a mérkőzés elején és végén használtuk ki jobban a lehetőségeinket.  Ha a védekezést nézem, akkor az a hét gól lehetett volna öt is akár. Szóval van még hová fejlődnie a csapatnak.

- Jó ötlet volt, hamarabb elkezdeni az edzéseket?

- Feltétlenül! A mi külön kérésünk volt, hogy ne csak szerdán, hanem már kedden legyen összetartás. Jót tett nekünk, hiszen így még koncentráltabban, összeszedettebben tudtunk pólózni.

- Felszabadultabbnak érezte a csapatot, miután a kapitány kihirdette a keretet?

- Igen, valószínűleg ez a lélektani dolog is hatással volt ránk. Érezzük a felelősségünket, igyekeztünk ezúttal is odafigyelni, hogy kijavítsuk a hibákat. Most lesz egy bő hetünk, hogy még inkább formába lendüljünk. Persze, a csoportmeccseket meg kell nyerni, de úgy gondolom, ezzel nem lesz probléma. 

Kemény Dénes szövetségi kapitány röviden értékelt a találkozót követően, rámutatva, még van hová fejlődni.

"Jobban használtuk ki a helyzeteket, mint pénteken, de van még min dolgozni. A centereknél látok előrelépést, sokkal jobb lett a lövőszázalékunk is. Folytatjuk a munkát, igyekszünk formába lendülni."

A magyar válogatott hétfőn délelőtt vívja első mérkőzését a világbajnokságon. Kanada együttese mindenképpen a legyőzhető kategóriába tartozik.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu