La Liga a Barca és a Real Madrid nélkül?

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 2. 14:07
Elsőre talán „horrorisztikus” jóslatnak tűnik, de van olyan szakember, aki szerint elképzelhető, hogy hamarosan már nem az FC Barcelona vagy a Real Madrid lesz a spanyol labdarúgó-bajnokság legjobbja, sőt egyik együttes sem kerülhet a dobogóra. De nem azért, mert hirtelen kiárusítanák a két elitcsapat keretét…


 

A Real Madrid korábbi sportigazgatója, Jorge Valdano szerint hamarosan megvalósul a nagy európai csapatok régóta dédelgetett álma, ez pedig óriási hatással lesz a La Ligára is.

„A közeljövőben a két együttesnek máshol kell szétnéznie. A Madridnak és a Barcelonának olyan csapatokat kell találnia, amelyek hasonló ütemben fejlődnek. Ez egyértelműen a legjobbak európai bajnokságát eredményezi majd” – mondta a játékosként 1986-ban világbajnok argentin sportember.

A Szuperliga ötlete már nem új keletű, annak idején ezt akarta előkészíteni a G-14-ként indult tömörülés is, amely gyorsan G-18-á bővült. Az UEFA aztán a FIFA támogatásával „megtorpedózta” a szövetséget, amely 2008-ban meg is szűnt.

„Az elmúlt években egyre nagyobb lett a különbség a spanyol bajnokság két legjobbja és a többi együttes között. Ezen nem lehet segíteni, a helyzet csak rosszabb lesz. A Barcelona és a Real Madrid az egész világon kereskedik, míg a többiek csak saját közösségükben tevékenykednek” – tette hozzá Valdano.

Lehet vitatkozni a korábbi kiváló futballista gondolataival, de tény, a legutóbbi szezonban az ezüstérmes Real Madrid 21 ponttal előzte meg a harmadik helyen záró Valenciát…

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu