KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "CSURKA_GERGELY"
Rövidnadrágos rendőrök a téli olimpián! 2010. február 20. 13:06 Na, ez a nap is szépen kezdődik. Tíz óra, csörög a telefon, a túlsó végén Molnár Zoltán csapatvezető. "Ez történelem! Ez történelem! Lefényképeztem!" Úristen, nyilván érmet nyertünk valamilyen számban, bár mára egyedül Hoffmann Nóriék vannak beírva, délutánra. Ha csak nem indult valamelyik hazánkfia suttyomban mondjuk félcsőben. Mígnem kiderült, mi a nagy bejelentés.
 
Blog: Hoki mindenekfelett 2010. február 18. 08:14 Alapvetően és összességében azért mégiscsak a hokitorna volna a vancouveri téli olimpia lényege, már persze a rendezők szempontjából. A média minden második rezdülése erről a sportról szól, leginkább az ifjú szupertálentum, Sidney Crosby mozdulatait lesik, mikor szólal meg, mikor edz, mit vár, mit eszik, mikor megy aludni... Reklámok tucatjai alapulnak a jégkorongra, mást ne mondjunk, a NOB és a játékok abszolút főtámogatója, a Coca Cola arra a szlogenre alapozta a helyi kampányát, hogy „biztosan tudatosuljon mindenkiben: kinek a játékát játsszák.“
 
Blog: eredményhirdetés ötven dollárért 2010. február 17. 11:20 Nézem a nézőszámokat. A páros műkorcsolyázók szabadprogramjára – mely műfaj, lássuk be, a legkevésbé izgatja a nagyvilágot a négy szám közül – 11 és félezren váltottak jegyet. Svédország–Szlovákia, női jégkorong-mérkőzés: 5500 eladott belépő. Hogy is van ez? Este kilenckor egy svéd-szlovák hokimeccsre kimennek több mint ötezren? Nem, még egyszer: nem a férfigárdák találkoztak, hanem a hölgyek. És mégis. Pedig biztosan jó volt a tévéműsor, akadtak sorozatok, filmek. Nem, ezrek özönlöttek ki az arénába.
 
Blog: létezik magyar sífutás 2010. február 16. 11:25 Mit tehet egy magyar sífutó, aki egy év alatt talán megtesz ezer kilométert havon, mindent, azaz edzéseket és versenyeket együttvéve, míg vetélytársai a versenyszezont már 3000 kilométerrel a lábukban kezdik? Sokat nem. Pontosabban: igyekszik kihozni magából a legtöbbet, és megvívni a maga kis versenyét a hasonlóan apró nációk képviselőivel. Viczián Vera úgymond 1-1-re végzett ezen a mérkőzésen: egy mögötte induló megelőzte, egy előtte indulónál viszont ő bizonyult jobbnak, így lett hetvenötödik.
 
Blog: A mosoly országa 2010. február 15. 11:30 Ha azt mondom, hogy Tagscherer Imre nyolcvanadik lett a biatlonosok 10 kilométeres sprintversenyén, most alighanem legyintenek. Évekkel ezelőtt, meglehet, én is ezt tettem volna. Csakhogy ott álltam Whistlerben, a pálya mentén, és bizony rá kellett ébrednem: kutyakeményen megharcolt azért, hogy nyolc embert megelőzzön.
 
Blog: Gép sorsol az átvilágításhoz 2010. február 14. 11:32 Egész egyedien oldják meg a kanadaiak a biztonsági intézkedéseket – legalábbis a média esetében. A korábbi játékok alkalmával már hozzászoktunk ahhoz, hogy hovatovább gatyáig megmotozzák az embert, de hogy van átvilágítás, fémdetektor, beléptető kapu – az kötelező kelléknek számított mindeddig. Hanem Vancouverben változott a helyzet: az akkreditációt ellenőrző gép sorsol, akinél jelez, annak kell a szalagra rámolni a motyóit, továbbá áthaladni a kapun – mindenki más mehet ahogy van, átvilágítatlanul. Gyorsításnak megteszi.
 
Csak egy mondat: Megnyertük az olimpiát 2008. augusztus 25. 08:37 Elért eredmények, teljesítmény értékelése, sérülések, doppingvizsgálatok – ezeket a rovatokat kell kitölteni a naponta leadandó sportágvezetői jelentésben, amely a MOB-csapatvezetés asztalán landol. Vasárnap este érkeztek be utoljára a papírok. A vízilabdázókén csak egy mondat szerepelt, átívelve a rovatokon, szép, nagy betűkkel: „MEGNYERTÜK AZ OLIMPIÁT.“
 
Legalább egy ideig próbáljunk meg örülni 2008. augusztus 23. 23:51 Állunk a stégen, várjuk a beteljesedés, azaz az eredményhirdetés pillanatait, mintegy mormogjuk magunk elé, hogy hát ebben sem bíztunk már annyira (már hogy a balul sikerült egyes után Kovács Kati így magához tér, s nyeri a párost Janics Natasával), amikor Dobos doktor, a kajak-kenusok orvosa hirtelen felidéz egy történetet.
 
Amikor minden kezd összeállni 2008. augusztus 22. 19:27 Legyen már vége az átkozott sajtótájékoztatónak – csak ez járt a fejemben. Amúgy sem volt sok értelme, a mi négyesünkből egyedül Szabó Gabi jött, a németektől ketten, késve, csak az ausztrálok vigyorogtak ott teljes létszámban, viszont minden náció csak a sajátjaira volt kíváncsi, kérdezni senki sem akart.
 
Ez már edzettebb léleknek is sok 2008. augusztus 21. 20:14 Megmondom őszintén, azért ez a mai nap már tényleg sok volt. Eddig azért próbálkoztam bizonyos fejtegetésekkel, hogy ezért vagyunk lemaradva, meg azért nincs esélyünk, és hogy alapvetően nem vagyunk elátkozva, csak, ugye, a törvényszerűségek...
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu