Weszelovszky egymaga intézte el a Setét

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 17. 18:54
A Szeged-Beton férfi vízilabdacsapatának nem okozhatott különösebb gondot a francia bajnokság negyedik helyezettjének, a Setének a legyőzése a LEN-kupa első selejtezőkörének nyitófordulójában. Kásás Zoltán tanítványaiban bene maradt a tüske a Honvédtól elszenvedett bajnoki vereség miatt, így a habkönnyűnek ígérkező kupamérkőzést is véresen komolyan vették.


FÉRFI VÍZILABDA LEN-KUPA, ELSŐ SELEJTEZŐKÖR, 1. FORDULÓ.
SZEGED-BETON - DAUPHIN FC SETE 9-3 (2-0, 3-0, 3-1, 1-2)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző, vezette: Nyegovan (szerb), Golikov (orosz).

SZEGED-BETON:
Baksa - Mihajlo Korolija, Weszelovszky 5, Komlósi, Varga T., 2 Lehmann, 1 Juhász 1. Csere: Németh Zs. (kapus), Varga P., Milos Korolija, Török, Kuncz, Vejzagics. Vezetőedző: Kásás Zoltán.

SETE: Runge - Laux, Peysson 2, Guyon, Richardson, Fournier, Chipotel. Cere: Devemy, Corjon 1. Vezetőedző: Marian Mihalka.

Gól emberelőnyből: 5/2 ill. 6/0

Ötméteresek:1/1 ill. -.


Már azon is meglepődtünk, hogy a franciák a meglehetősen szokatlan világoszöld sapkában csobbantak a medencébe a LEN-kupa szegedi selejtezőcsoportjának nyitómérkőzésén. Azon pedig már csóváltuk a fejünket, hogy a gallok második számú kapus nélkül és rövidke cserepaddal, mindössze két mezőnyjátékossal képviselték magukat a medence partján.


Nem várhattunk nagy izgalmakat, és nem is kellett a körmünket rágni: a nyitónegyedben alig akadt befejezett támadás. Az első gólra a negyedik percig kellett várni, ekkor Weszelovszy előnyből szerzett vezetést a hazaiaknak. A szegediek nehéztüzére lendületben maradt, a második Beton-gól is a jobbkezes játékos nevéhez fűződött (2-0).


A kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás már ekkor kiadta a parancsot társainak: ne kapjunk gólt! A medence mellől nem tudtuk eldönteni, hogy a negyedre, vagy az egész mérkőzésre gondol. A nagyszünetig tovább fuldokoltak a derék franciák. Úgy tűnt, Varga Tamás jól mérte fel a helyzetet: két negyed után is érintetlen maradt Baksa kapuja. A félidőben ötgólos hazai vezetéssel fordultak a csapatok (5-0).

Baksának a második félidő elején se akadt túl sok dolga, a Szeged saját játékát játszhatta. Weszelovszky ötméteresből és akcióból se tudott hibázni, ötödik góljánál járt (7-0). A vendégek első találatát Peyssonnak sikerült Németh kapujába gyötörnie. A negyed végére a csapatkapitány, Varga is feltámadt, 8-1-re módosította a részeredményt.


A végére kiderült: a Sete mégsem teljesen suta. A zárószakaszt némi meglepetésre 2-1-re hozták a gallok, de a Beton győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Folytatás szombaton 18. 30 órától a román Steaua Bucuresti ellen.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu