Magabiztos pécsi siker a BVSC ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 11. 11:50
A hazai medencében szereplő Pécsi Vízmű PVSK-Füszért magabiztos, hatgólos győzelmet aratott a BVSC ellen a férfi vízilabda-bajnokság második fordulójában. A döntetlent hozó nyitó negyed után Ambrus Tamás együttese egyre nagyobb előnyre tett szert, megérdemelt sikert aratott.


 

VÍZILABDA, FÉRFI OB I, 2. FORDULÓ
PÉCSI VÍZMŰ PVSK-FÜSZÉRT – BVSC ATLANTIS CASINO 13-7 (3-3, 4-2, 2-1, 4-1)
Pécs, 100 néző, vezette: Székely Z., Horváth Cs.
PÉCS: GÁRDONYI – Jakab, De Blasio 1, KOLLÁR 1, Hangody 1, Bóbis 2, Lukács Cs.: Bereczki 2, Czigány 2, Ágner 2, KOVÁCS G., HEINRICH 1, Krizsán András 1. Edző: Ambrus Tamás.
BVSC: Decker – Szűcs, Galambos, Ambrus F. 1, Simon A. 1, HOPKINS 2, TÓTH Z. 2. Cs.: Petz 1, Nagy S., Kriszt, Zsoldos, Halek, Hanga Edző: Vincze Balázs.
Gól – emberelőnyből: 9/3, illetve 7/2

 

Gólokban gazdag első negyedet láthattak a nézők, pedig Gárdonyi többször is bravúrosan védett. Ennek is köszönhették a pécsiek, hogy 1-3-ról visszakapaszkodtak. A második játékrészben Czigány talált először a kapuba, azzal előnyre tettek szert a hazaiak, majd Tóth válaszolt, de Bereczki jóvoltából ismét a vendéglátók álltak egyel jobban. Ágner vízre pattintva vette be Decker kapuját, erre Vincze Balázs edző időt kért.

 

Még 34 másodperc volt vissza, amikor Hopkins egy lóbálás után a jobb alsó sarokba lőtt, egyre faragva a BVC hátrányát. A „nagyszüneti” végeredményt Bóbis Máté állította be egy jobb alsós góllal.

 

Szép találattal kezdtek a pécsiek a térfélcsere után. Egy jobbról érkező bejátszást Heinrich magasan kiemelkedve lőtt egyből a kapu jobboldalába. A 21. percben Petz úgy volt eredményes, hogy a kapufa is a segítségére sietett. Még két perc volt vissza a negyedből, amikor Ambrus Tamás edző is kikérte idejét. Ágner megfogadta a tanácsát, a támadás végén ugyanis betalált.

 

A negyedik felvonásban Hopkins lövése hozta vissza a reményt a budapestieknek, Czigány azonban lehűtötte a lelkesedést, mert válaszolt a gólra. Pécsi időkérés után Bóbis emberelőnyből szerzett találatot, négyre duzzasztva együttese előnyét.

 

A 29. percben Krizsán szerzett látványos gólt, amikor a jobbról érkező labdát egyből a léc alá paskolta.

 

EDZŐSZEMMEL
Ambrus Tamás: – Hiába nyertünk hat góllal, ez nem volt egy könnyű összecsapás. Igaz, kicsit nehezebbre számítottam a ráúszás előtt.
Vincze Balázs: – A kupameccs alapján más végeredményre számítottam.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu