Madaras góljával győzött a Pro Recco

Szerző: MTILétrehozva: 2008. május 10. 22:17
A férfi vízilabda Euroliga barcelonai négyes döntőjében megvédte tavalyi elsőségét az olasz Pro Recco, amely soraiban a három magyar olimpiai bajnokkal – Benedek Tiborral, Kásás Tamással és Madaras Norberttel – a szombat esti fináléban legyőzte a horvát Jug Dubrovnikot.


A múlt évi döntő szereposztása ismétlődött az aranymeccsen, hiszen egy esztendeje is ez a két gárda szállt medencébe a kontinens legjobb klubcsapata címért, s akkor a Pro Recco diadalmaskodott, míg a 2006-ban – ugyancsak e két együttes részvételével – lezajlott összecsapás a Jug sikerét hozta.

 

A felek egymás utáni harmadik Final Four-beli csúcstalálkozóján kőkemény csata zajlott az első pillanattól fogva, a lehető legszorosabb emberfogással, s mivel az ilyesfajta küzdelem velejárója a kiállítás, emberelőnyös helyzetek váltották egymást mindkét kapu előtt. Az első negyedben kétszer is az itáliai együttes vezetett, 3-2-re viszont már a Jugnál volt az előny, de Kásás – aki ekkor már másodjára volt eredményes – hatalmas bombával egyenlített.

 

A folytatásban, ha lehet, még kíméletlenebb vízi háború folyt a barcelonai medencében, ám az egészen első rangú kapusteljesítmények nyomán a második nyolc percben csak egyetlen gól esett. A harmadik negyedben - 5-4-et követően - a Pro Recco ellépett riválisától úgy, hogy Madaras előnygóljával lett 7-4 a címvédő javára.

 

A csapatok 8-6-tal fordultak a zárószakaszra, amelyben Kásás alkalmi centerként húzásból alakította 9-7-re, majd Madaras pompás akciógóllal 11-8-ra az állást, ám 5 másodperccel a dudaszó előtt 11-11-re egyenlített a Dubrovnik, jöhetett a 2x3 perces hosszabbítás.

 

Amelynek első felvonásában büntetőből egy horvát gól született, a másodikban viszont két olasz, pontosabban az utolsót, a 13-12-es Recco-sikert jelentőt Madaras lőtte, így
végül – az összesen hat magyar találatnak is köszönhetően - diadalmaskodott az itáliai gárda, amely 2007 után 2008-ban is a Final Four győztese, vagyis Európa legjobb klubcsapata lett.

 

EUROLIGA, DÖNTŐ
Pro Recco (olasz) – Jug Dubrovnik (horvát) 13-12 (3-3, 1-0, 4-3, 3-5 – 0-1, 2-0) – hosszabbítás után

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu