Hozta a kötelezőt a Szeged Beton

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 18. 18:01
A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata különösebb akadály nélkül tarolta le a francia bajnoki negyedik helyezett Setét pénteken a LEN-kupa szegedi selejtezőcsoportjának nyitómérkőzésén. A bukaresti Steaua Stirom ellen nehezebb dolguk volt a Tisza-partiaknak, de 10-8-ra hozták a meccset.


FÉRFI VÍZILABDA LEN-KUPA, SELEJTEZŐ.
SZEGED-BETON - STEAUA STIROM BUCURESTI 10-8 (3-0, 3-4, 3-3, 1-1)

Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző, vezette: Nyegovan (szerb), Kuretosz (görög) .

SZEGED-BETON: Baksa - Vejzagics 1, Milos Korolija 1, Weszelovszky 1, Komlósi 1, Varga T. 4, Lehmann 1, Juhász. Csere: Németh Zs. (kapus), Varga P., Juhász Zs., Török, Mihajlo Korolija 1, Kuncz. Edző: Kásás Zoltán.

STEAUA STIROM: Dragusin - Matei, Busila, Negrean, Crsitescu 2, Georgescu 3, Ghiban 1. Csere: Bertini, Giullea, Stancu, Cojorcau, Chiovenau 1, Musat 1. Edző: Hagiu Vlad.

Gól emberelőnyből:
11/7 ill. 7/2.

Ötméteresből: 1/1 ill. 1/1.

 

Nem indult könnyen a Szeged Beton szombati mérkőzése a bukaresti Steaua Stirom ellen a LEN-kupa selejtezőcsoportjnak második mérkőzésén. Bár a nyitó negyedet 3-0-ra nyerték a hazaiak, a gólgyártás nem ment olyan könnyen, mint egy nappal korábban a Sete ellen. Sok hibával kezdett mindkét csapat, kapkodós játék jellemezte az első nyolc percet. Baksa folytatta parádéját, ezúttal is remekül védett.


A vendégek első gólját a második negyed elején kettős emberelőnyből az újonan beállt Musat lőtte. A szegedi csapatkapitány, Varga Tamás ugyancsak fórból helyrerakta a dolgot (4-1). Milos Koroliját képtelenek voltak tartani a románok, folyamatosan fórhoz jutatta a Betont. Vejzagics ki is használt egy emberelőnyös lehetőséget, négyre növelte az előnyt (5-2).

A folytatásban felválta estek a találatok. A második negyedet a románok nyerték 4-3-ra, de a nagyszünetben továbbra is a Szegednél volt az előny (6-4).

A harmadik felvonásban a szegedi rossz passzokat, illetve célt tévesztett lövéseket kihasználták a románok a negyed ötödik percére Georgescu harmadik góljával kiegyenlítettek (7-7).

Kásás Zoltán időkérése felpörgette a már így is 110 százalékon játszó Varga Tamást, aki negyedik gólját is bevágta Dragusin kapujába. A láng a pénteken bombaformában játszó Weszelovszkyt sajnos nem érintette meg: sorra hagyta ki a helyezeteket, de az utolsó pillanatokban azért csak begyötört egyet (9-7).

A hajrába még több hiba csúszott, mindenkit zavart a labda. Lehmann akciógólja volt az első és egyetlen szegedi gól a játékrészben. Két perccel a vége előtt Vlad próbálta életre kelteni csapatát. Cristescu egy gyors góllal bemutatta, hogy mit is kérhettek tőle, de a lényegen már nem változtatott: 10-8-ra győzött Kásás Zoltán együttese, így csoportelsőként jutott tovább a LEN-kupa következő fordulójába.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu